Putin sustine ca „Rusia nu a pierdut nimic” de cand a declansat invazia in Ucraina: „Rusia va deveni mai puternica pe plan extern si intern”

externe

Presedintele rus Vladimir Putin a sustinut, marti, ca de la inceputul razboiului din Ucraina, Federatia Rusa nu a pierdut nimic. Declaratia a fost facuta la la sesiunea plenara a Forumului Economic Estic de la Vladivostok.

„Sunt sigur ca Federatia Rusa nu a pierdut nimic de la 24 februarie, dar principala realizare este consolidarea suveranitatii noastre. Rusia este un stat suveran si ne vom proteja intotdeauna interesele nationale prin aplicarea unei politici independente”, a declarat Putin, citat de RIA Novosti.

Putin a mai adaugat ca Rusia „isi va indeplini in intregime datoria de a proteja Donbasul” si ca „va deveni mai puternica pe plan extern si intern”.

Putin s-a declarat convins ca este imposibil ca Rusia sa fie izolata deoarece „tara, folosindu-se de avantajele sale competitive naturale, va continua sa isi sporeasca potentialul de transport, sa extinda reteaua de drumuri si cai ferate, sa construiasca noi abordari pentru terminalele maritime si sa creasca capacitatea acestora”.

El a insistat asupra faptului ca Rusia este foarte capabila sa se aprovizioneze singura cu resurse naturale.

Putin a mai spus si ca Occidentul arunca totul in furnal „in numele notoriu al unitatii”: „Nivelul atins de dezvoltare industriala in Europa, calitatea vietii oamenilor, stabilitatea socio-economica – toate acestea sunt aruncate in furnalul sanctiunilor, luate la instructiunile Washingtonului in numele unitatii euro-atlantice si sacrificate pentru a pastra dictatura Statelor Unite in afacerile mondiale.”

Putin a sustinut ca multe corporatii straine si-au anuntat retragerea din Rusia, iar astazi „rand pe rand, se inchid locuri de munca si unitati de productie chiar in Europa”. Putin este sigur ca unul dintre motive este „ruperea legaturilor de afaceri cu Rusia”, afirmand ca „autoritatile UE priveaza intreprinderile europene de resurse energetice, materii prime si piete de desfacere”.

De asemenea, el a acuzat Statele Unite ca submineaza bazele ordinii economice globale. Si a adaugat ca „Occidentul cauta sa pastreze ordinea mondiala de pe urma careia beneficiaza, in conformitate cu regulile pe care le-a inventat”.

Forumul Economic Estic se desfasoara in perioada 5-8 septembrie, in campusul Universitatii Federale din Orientul Indepartat de pe insula Russky din Vladivostok.

Mai mult despre:

Comentarii: