Putin, tot mai nervos, a dat afara sase generali din cauza ca fortele Rusiei avanseaza „prea incet” in Ucraina. Anunt al serviciilor de la Londra

externe

Vladimir Putin a concediat sase generali pentru ca au avansat prea incet in razboiul  din Ucraina, au declarat vineri sefii britanici din domeniul apararii, informeaza Standard.

Britanicii l-au acuzat pe ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, de  „dezinformare deliberata” dupa ce acesta a sustinut ca ritmul campaniei militare a fost incetinit in mod intentionat.

De asemenea, ei au subliniat ca un atac cu rachete asupra unui tren, miercuri, in Chaplyne, in estul Ucrainei, a evidentiat „disponibilitatea armatei ruse de a provoca daune colaterale atunci cand percepe ca exista un avantaj militar”.

„La 24 august 2022, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a declarat in cadrul Organizatiei de Cooperare de la Shanghai ca Rusia a incetinit in mod deliberat ritmul campaniei sale militare din Ucraina, determinata de necesitatea de a reduce numarul victimelor civile.

Aceasta este aproape sigur o dezinformare deliberata. Ofensiva Rusiei a stagnat din cauza performantelor militare rusesti slabe si a rezistentei acerbe a ucrainenilor. Sub ordinele lui Soigu, fortele care opereaza in Ucraina au ratat in mod repetat termenele operationale planificate. Este foarte probabil ca Soigu si presedintele Putin sa fi concediat cel putin sase generali pentru ca nu au avansat suficient de repede”, se arata in informarea Ministerul britanic al Apararii.

„In ziua in care vorbea Soigu, o racheta balistica ruseasca SS-26 Iskander cu raza scurta de actiune a lovit un tren in orasul Chaplyne, ucigand, se pare, cel putin doi copii. Acest lucru evidentiaza dorinta Rusiei de a provoca daune colaterale atunci cand percepe ca exista un avantaj militar in lansarea de rachete sau lovituri de artilerie”, se mai arata in informare.

Campania terestra a Rusiei a stagnat in ultimele luni, dupa ce trupele sale au fost respinse din capitala Kiev in primele saptamani ale invaziei. Fortele rusesti controleaza o portiune de teritoriu de-a lungul coastelor ucrainene ale Marii Negre si ale Marii Azov, in timp ce conflictul s-a transformat intr-un razboi de uzura in estul regiunii Donbas.

Armata ucraineana a declarat vineri ca fortele sale aeriene au lansat lovituri asupra zonelor de concentrare a trupelor si armamentului in doua locuri diferite.

Sefii britanici din domeniul apararii considera ca aproximativ 80.000 de soldati rusi au fost ucisi, raniti, au disparut sau au dezertat de cand Putin si-a lansat invazia la 24 februarie.

Zeci de mii de soldati ucraineni au murit sau au fost raniti.

Mii de civili au fost, de asemenea, ucisi in bombardamentele, loviturile aeriene si alte atacuri rusesti, potrivit rapoartelor, inclusiv sute de copii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: