externe

Putin, tot mai nervos: „Nu ducem lipsa de arme, vom lovi mai puternic daca SUA vor incepe sa furnizeze Ucrainei rachete cu raza mai lunga de actiune”

Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul ca Rusia va lovi noi tinte daca Statele Unite ale Americii vor incepe sa furnizeze Ucrainei rachete cu raza mai lunga de actiune, a relatat duminica agentia de presa oficiala rusa TASS, citata de Reuters, informeaza Agerpres.

In cazul in care astfel de rachete vor fi livrate, vom lovi acele tinte pe care pana acum nu le-am lovit, a declarat Putin, intr-un interviu pentru televiziunea rusa de stat Rossia-1.

„Daca ajung sa le furnizeze, vom trage concluziile care se impun si vom folosi armele noastre, de care nu ducem lipsa, pentru a ataca acele obiective pe care pana acum nu le-am lovit”, a sustinut seful de la Kremlin.

Potrivit AFP, Putin a mai spus ca livrarea de armament nou Kievului are ca scop „prelungirea conflictului”.

Rusii au pierdut teren in Severodonetk, oras-cheie in estul Ucrainei si epicentrul unor lupte grele pentru controlul Donbasului, a anuntat duminica guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, informeaza AFP.

„A fost o situatie dificila, rusii controlau circa 70% din oras, dar in cursul ultimelor doua zile au fost respinsi. Orasul este impartit in doua, le e frica sa se deplaseze liber”, a anuntat pe contul sau de Telegram guvernatorul Luganskului, controlata partial de separatistii prorusi din 2014, avand drept capitala administrativa orasul Severodonetk.

„Orasul este acum mai mult sau mai putin impartit in doua”, a insistat Gaidai, citat si de Reuters. Agentia de presa britanica noteaza ca nu a putut verifica imediat declaratiile guvernatorului regiunii Lugansk.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ludovic Orban, ales presedintele Forta Dreptei. „Adevaratii liberali sunt in acest partid”

In discursul de prezentare a candidaturii pentru aceasta functie, potrivit unui comunicat al FD, Ludovic…

2 ore ago

Furtuni extrem de puternice si in Turcia, s-a prabusit minaretul unei moschei – Video

Vantul foarte puternic a provocat prabusirea unuia dintre minaretele moscheii Bademli din orasul Cankiri din…

55 de minute ago

Trupe de „instructori rusi” au ajuns in Niger. Acestia au adus si un sistem de aparare aeriana de ultima generatie

Zeci de instructori militari rusi au sosit in Niger, ca parte a unui nou acord…

O oră ago

Tucker Carlson spune ca OZN-urile sunt pilotate de „entitati spirituale” cu baze „sub ocean si sub pamant”: „Sunt aici de mii de ani”

OZN-urile si presupusii lor piloti s-ar putea sa nu fie „extraterestri” de pe o planeta…

2 ore ago

Rusia trimite in Iran, de saptamana viitoare, 24 de avioane Su-35. Moscova va transfera Iranului si sisteme de rachete S-400

Iranul ar urma sa primeasca saptamana viitoare primul lot de avioane Suhoi Su-35 din Rusia,…

3 ore ago