Putini am fost, multi am ramas. Vorbetii securistului Voiculescu si pesedistii lui Iliescu, cei mai mari monarhisti

opinii

Putini am fost, multi am ramas. In 1994, cand aveam 19 ani, am aflat ca Regina Ana urmeaza sa vina la Brasov pentru o vizita la sediul Asociatiei Fostilor Detinuti Politici. Regele avea interdictie sa intre in Romania, dupa ce fuisese dat afara din tara de Iliescu de doua ori. Asa ca mi-am tras pe mine un sacou pe ai carui nasturi era gravata o stema regala, asa intelegeam eu sa imi arat la liceu iubirea fata de Iliescu si FSN, si m-am prezentat in Piata Sfatului pentru a fi alaturi de cei care sustineau monarhia.

Erau vreo 20 de mosnegi si cateva babe, mai toti taranisti. Multimea, in frunte cu Regina, a pornit-o pe Republicii spre cimitirul eroilor, aflat langa primarie. La un moment dat m-am trezit cu un mosneag langa mine, ca cica sunt „revolutionar”, si m-a intrebat daca nu vreau sa depun o coroana de flori la mormatul eroilor impreuna cu Regina. Initial m-am enervat, pentru ca atunci asociam „revolutionar” doar cu gasca de profitori a lui Iliescu, care tocmai incepea sa acapareze terenuri si spatii comerciale. M-am lamurit ca la altfel de revolutie se gandea monarhistul astfel incat, normal, am acceptat.

Privind in jur mi-am dat seama nu numai ca eram cel mai tanar din multime, ci ca eram singurul tanar. Urmatorul ca varsta avea probabil vreo 70 de ani. In fine, am apucat coroana de o parte, Regina de cealalta, am depus-o si la revedere.

Un an si ceva mai tarziu m-am angajat la o televiziune locala. Un sef de pe acolo, pe care toata lumea il banuia de legaturi cu SRI-ul, mi-a spus dupa ce m-a observat cu sacoul de monarhist ca m-a vazut filmat „din toate pozitiile” in momentul in care fusesem la eroi impreuna cu Regina Ana.

Nu sunt monarhist, probabil ca nici atunci nu eram, era un gest de fronda fata de mizeria neagra pe care Iliescu si ai lui o varsau peste Romania. Regele era o figura luminoasa, parea singura salvare.

De cativa ani ma tot minunez de unde au aparut atat de multi agatati de pulpana Regelui. Pe multi ii stiam angajati prin presa aia care striga „Fir-ai al naibii, Majestate” sau facand parte din partidul ala care il trimitea fortat inapoi la aeroport. Iar ce vad acum tot din partea astora mi-a intors stomacul pe dos. Nu numai ca se inghesuie sa fure cosciugul Regelui, ei fiind adevaratii pastratori ai spiritului acestuia, dar mai si dau lectii moralizatoare.

Vad peste tot vorbeti prin trustul securistului Voiculescu si din partidul nomenclaturistului Iliescu, zici ca astia au stat inghetati prin munti cu arma in mana si au infundat apoi inchisorile comuniste cu speranta ca Regele se va intoarce.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: