Categories: actualitateexterne

S-a PUTINIZAT Ungaria? Guvernul de la Budapesta ii raspunde dur lui Clinton

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a respins declaratiile fostului presedinte american Bill Clinton care a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca tari precum Ungaria au obosit de democratie si construiesc un regim autoritar, multe ca Rusia lui Vladimir Putin, relateaza marti agentia MTI, citata de Agerpres.

”Nimeni, nici chiar Clinton, nu-i poate jigni pe unguri”, care au luptat pentru libertatea lor, cu zeci de mii care si-au sacrificat vietile, a declarat Szijjarto marti agentiei MTI. A injosi lupta pentru libertate a ungurilor in acest mod este inacceptabil, a declarat Szijjarto, adaugand ca Bill Clinton stie foarte bine ca ungurii au decis in cadrul unor alegeri democratice in legatura cu viitorul tarii lor.

”S-ar putea ca lui Bill Clinton sa nu-i placa decizia poporului ungar, dar acesta nu este un motiv de a-l insulta”, a afirmat ministrul ungar.

Site-ul index.hu a relatat luni ca, in cadrul unei actiuni de campanie pentru sotia sa la College of New Jersey vinerea trecuta, Bill Clinton s-a referit la Ungaria si la Polonia ca la ”doua tari care nu ar fi fost libere daca nu ar fi fost SUA”. El a adaugat ca ungurii au decis acum ca democratia este ”mult prea problematica” si ca doresc o conducere in stilul lui Putin.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Filmarea – Straniul conflict dintre deputatii Vilceanu si Roman. Vilceanu pare ca l-a muscat de nas pe Roman

Imagini surprinse in timpul bataii dintre deputatii Dan Vilceanu si Florin Roman arata ca Vilceanu…

2 ore ago

Satule de turisti, autoritatile japoneze au instalat o bariera din plasa pentru a bloca panorama Muntelui Fuji

Dupa mai multe amanari si tergiversari, o bariera mare de plasa a fost in cele…

2 ore ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

4 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

3 ore ago