Racheta lansata gresit. Jihadul Islamic a ucis din greseala un aliat islamist din Hamas dupa ce racheta indreptata spre Israel a cazut tot in Gaza

externe

In timpul operatiunii „Breaking Dawn”, Jihadul Islamic palestinian a ucis din greseala un islamist Hamas cu propria racheta, care era indreptata spre Israel.

Un terorist Hamas a fost ucis din greseala de o racheta a Jihadului Islamic Palestinian in timpul Operatiunii Breaking Dawn, potrivit informatiilor publicate de Hamas si de mass-media palestiniene in timpul conflictului, anunta The Jerusalem Post. Israelienii au confirmat informatia.

La 7 august, ultima zi a bataliei de trei zile, mass-media palestiniene si israeliene au raportat ca un explozibil a lovit o casa din orasul Bureij, situat in centrul Gaza. Trei baieti, gemeni de 13 ani si un copil de 9 ani, au fost ucisi in explozie, iar tatal lor a fost ranit, a relatat initial Shehab News in seara respectiva.

In timp ce presa israeliana a raportat doar trei decese in urma incidentului din Bureij, Shehab News a informat putin peste o ora mai tarziu ca tatal, Yasser Nimr Al-Nabahin, a murit din cauza ranilor suferite.

Aripa militara a Hamas, Brigazile Izz al-Din al-Qassam, a publicat imediat un anunt cu privire la moartea acestuia. Nabahin a fost descris de gruparea terorista ca fiind un „mujahedin al-Qassam” (razboinic sfant) si unul dintre „cavalerii loiali” ai aripii militare.

Cei patru membri ai familiei decedate au fost drapati cu steaguri Hamas in timpul funeraliilor lor, arata imaginile publicate de Shehab News. Brigazile al-Qassam au publicat o fotografie pe site-ul lor, alaturi de anuntul de deces al lui Nabahin, care arata un cadavru acoperit cu steagul brigazii si o arma de tip AK-47 deasupra acestuia.

Associated Press a relatat lunea trecuta ca Nabahin era un politist „afiliat Hamas” in afara serviciului. De asemenea, Shehab News a relatat ca Ministerul de Interne din Gaza il avea pe statul sau de plata ca ofiter de politie.

Incidentul de la Bureij a fost rezultatul lansarii esuate a unei rachete de catre Jihadul Islamic impotriva Israelului, au relatat Maariv si Ynet la 7 august, potrivit unei anchete preliminare. Lunea trecuta, AP a descris, de asemenea, incidentul ca fiind „suspect”, enumerandu-l alaturi de alte posibile accidente cu rachete ale Jihadului Islamic.

Duminica seara, armata israeliana a confirmat pentru The Jerusalem Post ca o racheta lansata gresit a fost responsabila pentru incidentul de la Bureij.

Nu au existat alte incidente de care armata sa aiba cunostinta care sa fi avut loc in Bureij in acea zi, iar Hamas nu a fost vizat acolo.

Un alt agent Hamas a murit in timpul operatiunii in circumstante suspecte. Cu aproximativ trei ore inainte de explozia de la Bureij, Ahmed Muhammad Afana a fost ucis in Jabaliya. La fel ca Nabahin, Brigazile al-Qassam au anuntat moartea acestuia, descriindu-l ca fiind unul dintre soldatii lor. Ramura militanta a publicat, de asemenea, fotografii ale lui Afana in tinuta militara, inarmat cu o carabina M4 cu luneta.

Fortele de aparare israeliene nu au fost imediat in masura sa confirme ca fortele israeliene sau Jihadul Islamic sunt responsabile pentru moartea lui Afana.

Orasul in care a fost ucis Afana a fost locul unde au avut loc si alte esecuri notabile cu rachete ale Jihadului Islamic.

In cele trei zile de lupte, Jihadul Islamic a ucis mai multi civili din Gaza decat armata israeliana, a declarat generalul de brigada Ran Kochav  intr-o sedinta de informare din 8 august. Dintre cei 26 de civili care au murit saptamana trecuta, 11 au fost ucisi in lovituri aeriene israeliene, iar cel putin 15 au fost ucisi de rachete ale Jihadului Islamic.

Organizatiile teroriste din Gaza conduse de gruparea terorista au lansat aproximativ 1.100 de rachete in timpul Operatiunii Breaking Dawn, a afirmat Tel Aviv. Aproape 200 dintre aceste rachete au cazut in interiorul Fasiei Gaza.

Mai mult despre:

Comentarii: