Rad si curcile. Reactia lui Dragnea cand a fost intrebat daca a dat ordin Sectiei speciale sa o saboteze pe Kovesi

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca pentru Parchetul European trebuie sa fie candidati respectabili, fara probleme.

Intrebat daca Romania ar trebui sa o sustina pentru functia de procuror sef european pe Laura Codruta Kovesi, liderul social-democratilor a spus: „Dar ce, suntem la Eurovision?”.

„Nu stiu ce va face Guvernul. Evit sa fac comentarii aici pentru ca as vorbi despre o dubla masura. Nefiind Eurovision, nu vreau sa vorbesc de sustinere. (…) Tocmai de aceea trebuie sa fie candidati respectabili, fara probleme”, a precizat Liviu Dragnea.

El a spus ca europarlamentarii PSD isi vor spune punctul de vedere in Parlamentul European, luand in calcul toate criteriile si buna reputatie.

De asemenea, intrebat in legatura cu acuzatiile Opozitiei conform carora el s-ar afla in spatele chemarii lui Kovesi la Sectia de investigare a magistratilor, Liviu Dragnea a raspuns: „Nu comentez prostiile celor din Opozitie”.

„Eu nu cred ca vreun om politic poate sa fie in spatele unei structuri a Parchetului, care, culmea, e singura care nu a fost numita politic. Poate asta deranjeaza ca oameni care castiga un concurs, ocupa niste posturi si incep sa isi faca treaba, neavand datorii la nimeni, poate asta deranjeaza. Resping categoric asemenea acuzatii sau afirmatii, pentru ca nu poate nimeni, nici eu, sa influenteze politic acea structura a Parchetului. (…) Eu nu am habar cum a fost selectata (Laura Codruta Kovesi drept candidat la sefia Parchetului European – n.r.), cum au fost selectati oamenii de acolo, deci nu stiu”, a adaugat Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: