Radicalizare a negationistilor din Germania. Ofiter serviciu secret: „Atacuri fizice si comportament ultra-agresiv peste tot in tara”

externe

Seful filialei din Turingia a serviciului de contrainformatii al Germaniei a avertizat sambata in legatura cu radicalizarea in crestere pe scena negationistilor coronavirusului, transmite dpa, citata de Agerpres.

Inaintea unor noi proteste ale miscarii Querdenken (gandire laterala) anuntate pentru sambata la Leipzig, Stephan Kramer a declarat pentru grupul de presa Redaktionsnetzwerk Deutschland: ”Al patrulea val, discutiile despre vaccinarea cu doza booster si inasprirea masurilor antiepidemice, precum extinderea regulii privind dovada de vaccinare sau trecere prin boala, pot duce la un nou impuls pentru aceasta scena”.

Kramer, care conduce Oficiul pentru Protectia Constitutiei din landul Turingia, agentia responsabila cu supravegherea amenintarilor de securitate interna, a afirmat ca, dincolo de demonstratii, acest pericol poate fi constatat si in comentariile de pe internet.

”Asistam la bullying, insulte online, atacuri fizice si comportament ultra-agresiv peste tot in tara”, a aratat el.

Acum, aceasta este ordinea de zi in toata tara, a spus responsabilul.

Al patrulea val al epidemiei, precum si ”deficitele de comunicare si contradictiile din politica, spre exemplu in privinta vaccinarilor cu doza booster”, determina ca aceasta scena sa se simta validata si ”alimentata suplimentar”.

Miscarea Querdenken, compusa din negationisti ai COVID-19, activisti de extrema dreapta si militanti antivaccinare, a organizat numeroase proteste ample in timpul pandemiei, dintre care unele au degenerat in violente.

Sambata, o grupare intitulata ”Miscarea Leipzig” vrea sa demonstreze in acest oras – cel mai mare din Saxonia, land invecinat cu Turingia – impotriva masurilor antiepidemice guvernamentale

Initial, organizatorii anuntasera 3.000 de participanti, dar, data fiind cresterea numarului de infectari in Saxonia, a fost permis accesul a doar 1.000.

In paralel, sunt anuntate o serie de contra-demonstratii, iar politia s-a pregatit pentru o operatiune de amploare.

In urma cu un an, peste 20.000 de persoane au participat pe strazile din Leipzig la o demonstratie a Querdenken.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: