Radio Europa Libera: Iohannis este transformat in atractie TURISTICA, a fost parasit de tovarasii de drum

news

Radio Europa Libera comenteaza acid ultimele evolutii de pe scena politica, iar presedintele nu este uitat. Realizatorul Sorin Serb considera ca Iohannis a fost „uitat in culise”.

„Presedintele a inceput sa fie parasit de tovarasii de drum. Pe unii i-a obosit tacerea, pe altii – alergaturile la Directia anticoruptie. E probabil o situatie normala, rezultata din  acordul fin institutional, mai ales ca e vorba despre o institutie pe care fostul locatar al palatului a lasat-o extrem de dezacordata. Unii chitibusari spun insa ca, parasit de prieteni, presedintele tinde sa devina captivul fortelor oculte din PNL, un partid pe care, desi l-a condus, nu l-a cunoscut suficient, pana in profunzimea capcanelor sale, iar dupa fuziunea cu PDL a devenit un taram nebatut de picior de om. Adevarul e ca incep sa se duca zilele cand parea sa faca figura unui presedinte care a abadonat balastul clientelar pentru a putea survola si veghea mai bine mlastinile si prapastiile politice. Daca vrea sa fie ceva mai mult decat un accesoriu lucios si inutil al scenei politice este nevoit sa se implice tot mai mult in ceea ce se intampla in culisele negocierilor parlamentare. Altminteri este uitat in culise, sa vorbeasca cu decorurile, in vreme ce baietii cei mari si rai din Parlament pun tara la cale, impartindu-si-o in sfere de influenta, in mod democratic. Poate ca presedintia insasi ca institutie e inca in soc, abuzata in fel si chip de fostul presedinte. E la aparate, inca in convalescenta. Sau poate ca, pur si simplu, pentru carul cu oale al politicii romanesti trebuie bata lui Traian Basescu si nu manualul de constructor al lui Klaus Iohannis.

(…) Forteaza usi deschise. Presedintele chiar urmeaza sa fie transformat in atractie turistica. Deja se fac primii pasi pe urmele lui. „Drumul presedintelui” a devenit traseu turistic. O firma de turism din Sibiu a stabilit cateva puncte de atractie in oras, propunandu-le vizitatorilor, contra unei sume destul de piperate, sa bata cu piciorul o parte din biografia prezidentiala si din declaratia acestuia de avere. Se spune chiar ca patronul firmei de turism ar fi consultat-o pe insasi sotia presedintelui care, inspirata de naveta intre Capitala culturala si cea politica a tarii, ar putea propune o continuare a turului cu o calatorie la Bucuresti, unde curiosii pot purta dialoguri politice cu presedinte pe teme de actualitate. Le-ar putea chiar supune la vot”, scrie Serb pentru Europa Libera.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: