Radiografie clara a modului in care Antena 3-RTV-PSD ii intoxica pe romani. Cazul celor doi consilieri italieni „super-dubiosi”

politica

Valeriu Nicolae, fost consilier al premierului Dacian Ciolos, arata cu exemple concrete modul in care se construiesc campaniile de manipulare de la posturile aservite PSD.

Intr-un text publicat in Dilema Veche, Nicolae a sanctionat modul in care PSD si penalii din jurul acestui partid influenteaza in acest moment opinia publica.

„Banii mafiotilor platesc pentru televiziuni si pentru creierele unor mirlani destepti capabili sa manipuleze populatia saraca. Se gasesc indeajuns de multi „consultanti“ politici care, pe bani, sa poata „credibiliza“ orice nesimtire care ajuta supravietuirea sobolanilor politici din toate partidele.

Derek Rucker a examinat ceea ce el numeste „tactica proiectiei“: sa acuzi rivalii de infractiunile pe care le faci tu. Cercetarea lui arata ca, in cazul unei masini de propaganda puternice, persoana care acuza va fi in ochii publicului absolvita de vina, in timp ce persoana inocenta va fi considerata vinovata. In cartea lui Pratkanis si a lui Aronson, Era Propagandei, sint o multime de exemple care demonstreaza ceea ce spune Rucker.

O buna parte a televiziunilor asa numite de stiri, in special Antena 3 si RTV, nu fac altceva decit sa urmareasca pas cu pas principiile bine cunoscute si bine experimentate ale manipularii pentru ca patronii televiziunilor si aliatii lor sa poata sa isi pastreze pozitiile de influenta si accesul la putere si la sifonarea banului public.

Manipularea are pasi clari si urmareste, in primul rind, discreditarea „adversarului“ prin atacuri false si repetate, lucru care incet, dar sigur reuseste sa produca o disonanta cognitiva a publicului care se uita la aceste televiziuni. Amestecul de anunturi caritabile, stiri care genereaza frica, paneluri de golanasi mediatici si promisiuni de bani, glorie, stabilitate si securitate venite de la politicienii mafioti sint metode clasice de manipulare care se regasesc in literatura de specialitate.

Spre exemplu: Dragnea, Ponta, Ghita, Mazare, Tariceanu si interpusii lor au facut o multime de afaceri super-mirositoare cu „straini“. Ponta a avut doi consilieri italieni super-dubiosi, incluzindu-l si pe Pino Arlacchi, care a fost prezentat cu surle si trimbite ca specialist anti-Mafia la numirea lui in 2012. Arlacchi a fost dat afara din ONU pentru coruptie intr-un scandal cumplit prin 2000 si are niste legaturi foarte stranii cu tari mari producatoare de droguri. In Parlamentul European, in 2012, ca sef al delegatiei Parlamentului European pentru Azerbaidjan – tara faimoasa pentru mita prin „diplomatia caviar“ –, a prezentat o rusine de raport in care il „spala“ pe dictatorul cu care se tot intilnea Ponta. Arlacchi este investigat pentru mita. Una dintre europarlamentarele cele mai active in a inalta osanale lui Alyiev (dictatorul din Azerbaidjan) – si ea implicata in scandalul raportului lui Arlacchi care spala democratia originala, dar foarte bogata a Azerbai-janului – este foarte apropiata de Tariceanu si invitata constant pe la Antena 3. Dragnea este si el legat de numele unui alt fost consilier italian al lui Ponta, ca sa nu mai vorbim de legaturile cu mafioti brazilieni facute publice de jurnalistii de la RISEProject.

Nici Antena 3, nici RTV nu au discutat vreodata despre asta, in schimb, au promovat zvonul aberant ca Dacian Ciolos ar fi fiul vitreg al lui Soros. Oamenii din jurul lui Dacian Ciolos sint periculosi pentru clasa politica actuala, pentru ca nu fac parte din clica politica ce a dominat Romania si nu pot fi controlati prin santaj sau trafic de influenta. Discreditarea lor este o solutie logica pentru oameni ca Dragnea”, scrie Nicolae in Dilema Veche.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: