Radu Gavris este ca si mazilit. Ministrul de Interne, reactie dura: „Nu tolerez nicio abatere de la Lege”

news

Ministrul de Interne, Lucian Bode, reactioneaza dur dupa ce adjunctul Politiei Capitalei, Radu Gavris, a fost gasit de politisti incalcand restrictiile intr-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.

„Toleranta zero fata de nerespectarea Legii! Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seara, cand politisti din cadrul Politiei Capitalei au identificat in interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucurestiului 27 de persoane, printre care se afla si un ofiter de politie cu functie de conducere din cadrul Directiei Generale de Politiei a Municipiului Bucuresti, doresc sa fac cateva scurte precizari.

De aproximativ 1 an ne confruntam cu pandemia provocata de noul coronavirus. Respectarea masurilor care au fost luate la nivel national, pentru a preveni raspandirea acestui virus, trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti. Doar asa putem reveni la o viata sociala normala pe care ne-o dorim. Majoritatea romanilor au inteles acest lucru si va multumesc pentru aceasta”, a scris Bode pe Facebook.

„Din informatiile pe care le detin in acest moment, in cazul mentionat, s-a dispus deja declansarea cercetarii prealabile fata de ofiterul respectiv, pentru a se stabili existenta sau inexistenta unei abateri disciplinare si a vinovatiei sale, sub aspectul incalcarii indatoririlor care revin profesiei de politist, prevazute de Legea nr. 360/2002, avand in vedere ca acesta este si desemnat, la nivelul Politiei Capitalei, sa coordoneze activitatile specifice de prevenire si combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Asa cum am mentionat si cu alte ocazii, vreau sa va asigur ca sunt hotarat sa nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate in astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul sau social, nu este mai presus de Lege!

Totodata, vreau sa subliniez ca, atata timp cat voi detine mandatul de ministru al Afacerilor Interne, ma voi implica cu toate fortele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie ca vorbim de politisti, jandarmi, pompieri sau politisti de frontiera, sa reflecte calitatile si adevarata valoare a personalului. Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o imbraca trebuie sa fie un model de urmat pentru noi toti!”, a mai spus Bode.

Un numar de 27 de persoane, intre care si adjunctul Politiei Capitalei Radu Gavris, au fost gasite de politisti in restaurantul Hanul lui Manuc, incalcand astfel restrictiile impuse in contextul pandemiei de COVID-19. Printre clienti se afla si o persoana care trebuia sa fie in carantina, in judetul Calarasi. Politistii au amendat 25 de clienti, dar si pe reprezentantii localului.

„La data de 22 ianuarie 2021, in jurul orei 19:15, politistii din Bucuresti au depistat, in spatiul inchis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucuresti, 27 de persoane. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca una dintre persoanele depistate figura carantinata in judetul Calarasi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel ca politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor”, a transmis, sambata dimineata, Politia Romana, intr-un comunicat de presa in care sunt prezentate actiunile pentru limitarea raspandirii virusului COVID-19 facute in ultimele 24 de ore.

De asemenea, au fost date sanctiuni pentru 25 de clienti, in valoare totala de 17.500 de lei si a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 5.000 de lei, operatorului economic in incinta caruia au fost depistate persoanele.

Surse din Politie afirma ca la actiunea desfasurata de politisti ar fi participat chiar seful Politiei Sector 3, Gabriel Schiopu.

Printre persoanele care se aflau la restaurantul Hanul lui Manuc este si Radu Gavris, adjunct al Politiei Capitalei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: