Radu Herjeu (PSD) de la CNA vorbeste deja despre inchiderea definitiva a postului Realitatea TV: „Mai sunt inca doi pasi”

politica

Radu Herjeu, membru al CNA sustinut de PSD, vorbeste deja despre suspendarea totala a emisiei postului Realitatea TV, la o zi dupa decizia scandaloasa a CNA.

Herjeu afirma ca „mai sunt inca doi pasi pana la suspendarea totala a emisiei”. CNA a decis marti suspendarea pentru 10 minute a emisiei Realitatii TV pentru ca ar fi „incitat” la violente in 10 august.

„Procedural este unul dintre pasi, dar e posibil ca data viitoare sa ia doar o somatie. (…)  Din ce am inteles de la Radu Calin Cristea, el a preferat sa dea aceasta sanctiune decat sa amendeze un post tv insolvent, care si asa are mari probleme cu banii, cu suma de 200.000 de lei. Asa ca nu a fost gandita ca un pas spre suspendarea emisiei. Este foarte greu de crezut ca in urmatoarea jumatate de an, vom descoperi in rapoartele de monitorizare, alte lucruri grave care sa conduca la o sanctiune mai drastica. In orice caz, legea spune ca, dupa aceasta sanctiune, mai sunt inca doi pasi pana la suspendarea totala a emisiei”, a declarat Herjeu pentru DC News.

Herjeu l-a acuzat pe Rares Bogdan ca s-a folosit de Oreste Teodorescu pentru a scapa de eventuale sanctiuni ale CNA.

„Legea este foarte clara in aceste cazuri. Noi nu sanctionam parerile invitatilor, dar moderatorul trebuie sa aiba o reactie. Daca invitatul spune o traznaie si moderatorul intervine, nu poti sanctiona. Daca invitatul spune si moderatorul se uita dupa fluturi sau ii da apa la moara, acest lucru intra sub incidenta legii. In cazul acesta, moderatorul ( n.r. Rares Bogdan) i-a lasat sa bata campii despre epidemia de cancer fara sa aiba nici cea mai mica tresarire. Adica sa il intrebe de unde stie ca gazul acela era expirat de 11 ani sau de unde stie ca galeriile au fost aduse de Dragnea. Trebuie sa aiba o dovada. Dar haideti sa fim seriosi, Rares Bogdan il invita pe Oreste ca sa spuna ceea ce moderatorului ii era rusine sa spuna. Apoi in fata CNA-ului vine moderatorul si spune: nu am zis eu, dar nici nu a reactionat desi se spuneau lucruri la trei centimetri de el”, a mai sustinut Herjeu.

Herjeu a fost numit membru al CNA cu sprijinul grupurilor parlamentare ale PSD.

Comentarii: