Radu Mazare a fugit si va trai ca-n paradis. Cum arata hotelul construit in Madagascar cu banii furati din Romania – Galerie foto

news

Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, ar fi plecat in Madagascar, unde a cerut azil politic. Aflat sub control judiciar, fostul edil nu s-a mai prezentat pentru a semna in graficul de prezenta.

Potrivit unui comunicat al Politiei, sambata in jurul orei 12.00, politistii din Biroul Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta s-au sesizat cu privire la faptul ca un barbat aflat in control judiciar, in baza unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, nu s-a prezentat pentru a semna in graficul de prezenta.

”Dupa verificarile efectuate, cel in cauza a informat ofiterul de caz ca se afla pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obtine azil politic. Conform procedurii, politistii constanteni au sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mentionam ca masura privind controlul judiciar nu prevedea interdictia de a parasi tara”, arata Politia.

Mazare a investit, in 2012, in construirea unui hotel in Madagascar. Mai exact, o serie de bungalouri langa plaja, pe un teren pe care l-a concesionat, pentru 99 de ani, de la un trib local.

A platit doar 1 euro pe metru patrat si a achizitionat un teren de 1,8 hectare. Acolo a ridicat un complex pentru cei pasionati de sporturi nautice. Iata cum arata proprietatea pentru care a platit doar… 1 euro pe metru patrat.

1
2 8
5 5 7 9

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: