Radu Mazare are deja doi colegi de celula. Urmeaza sa vina si Liviu Dragnea

politica

Aparatorul lui Radu Mazare, Lizeta Haralambie, a declarat marti ca fostul primar al Constantei se astepta sa fie arestat si ca la Rahova nu s-a plans de nimic, subliniind ca acesta a inceput sa citeasca istorie si geografie. Avocatul a mai spus ca Mazare are doi colegi de celula.

„Este OK, nu a reactionat in niciun fel, se astepta (sa fie arestat, n.r.). (Starea lui, n.r.) e foarte buna. Este sanatos. Ramane in carantina 21 de zile. Nu am stat sa discutam de regrete. Am fost sa discutam juridic ce urmeaza. Astazi (marti, n.r.) o sa il duca la instanta si cam atat. S-a odihnit, a dormit, citeste. Citeste ce carti prinde. Citeste foarte mult, istorie, geografie, politic. S-a apucat de citit. Nu s-a plans de absolut nimic. A fost aseara singur in camera. Astazi (marti, n.r.) i-au mai intrat doi colegi si este OK”, a declarat avocatul lui Radu Mazare, Lizeta Haralambie, citata de Mediafax.

Aparatorul a mai subliniat ca fostul primar al Constantei i-a dictat un comunicat care va fi transmis presei dupa ce va fi redactat.

Radu Mazare asteapta sa fie dus de la Penitenciarul Rahova la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca instanta sa confirme mandatul de arestare preventiva dispus in dosarul Polaris. In acest dosar, Mazare a fost condamnat in prima instanta la 9 ani si 10 luni de inchisoare.

Fostul primar a fost plasat, in acest dosar, sub control judiciar, insa acesta a incalcat conditiile si a plecat in Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele sau. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat in fata instantei pentru confirmarea mandatului.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare, extradat din Madagascar pentru a-si ispasi pedeapsa de 9 ani de inchisoare cu executare in Romania in alt dosar, cel al retrocedarilor, a fost escortat cu Politia pana la Penitenciarul Rahova.

Fostul edil a fost adus cu un avion de linie Tarom, aeronava avand escala la Paris. Mazare a fost plecat in Madagascar mai bine de un an, iar acolo a facut demersuri, potrivit avocatilor sai, pentru a obtine azil.

Mai mult despre: ,

Comentarii: