Radu Mazare, dupa GRATII pentru 24 de ore. Cat a luat SPAGA

news

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost retinut luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie dupa mai multe ore de audieri. Ei il acuza ca a luat mita noua milioane de euro.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pe 24 de ore a primarului Radu Mazare, pentru luare de mita (trei infractiuni), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, si conflict de interese (doua infractiuni), potrivit unui comunicat.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 – 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri in Constanta.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare, atat direct, cat si prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor.

Mazare mai este acuzat ca, in perioada 2008 – 2014, tot cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala, peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. In acelasi timp, intre firma respectiva si primarie, a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 de lei (335 milioane de euro).

Si in acest caz, noteaza procurorii, mita a fost primita prin intermediul unor contracte de publicitate fictive incheiate intre societatea respectiva si aceeasi firma controlata de cei doi inculpati, informeaza Mediafax.

Mazare, la „beciul domnesc”

La iesire, intrebat pentru ce a fost retinut, Radu Mazare a spus ca pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este actionar.

Anterior, la venire la DNA, edilul a declarat ca a fost chemat in legatura cu reclamatia pe care i-a facut-o Agentia Nationala de Integritate si seful acesteia, Horia Georgescu, de incompatibilitate.

„Nu stiu ce acuzatii mi se vor aduce. A mai fost facuta o reclamatie similara in 2009, a fost anchetata, atunci au spus ca totul e in regula, acum, probabil pe aceeasi reclamatie, vor fi aduse alte acuzatii. (…) Are legatura cu faptul ca TV Neptun si ziarul Telegraf au castigat niste licitatii, la ele fiind actionar Strutinsky si eu sunt actionar cu Strutinsky la Hotelul Flora”, a afirmat Radu Mazare, la intrare in sediul DNA, acesta avand asupra sa o geanta.

Intrebat ce face cu bagajul, edilul Constantei a spus ca e pregatit pentru orice. „Sunt de zece ani pregatit pentru orice. (…) In viata e bine sa fii pregatit pentru orice”, a spus el, citat de Agerpres.

Referitor la faptul ca la DNA se afla si seful ANI, Radu Mazare a aratat: „Eu stiu ceva ce m-a invatat viata. In viata daca faci bine, bine primeste, daca faci rau, rau primesti. Eu am facut numai bine”.

Mazare a spus, in gluma, ca Arestului Capitalei i se mai zice acum ”beciul domnesc”, avand in vedere ”lumea buna” aflata aici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: