Radu Tudor: „Va dau cuvantul meu, Iohannis sigur NU va semna revocarea”. Stefanescu: „Avem doua variante”

politica

Realizatorul Antena 3 Radu Tudor se declara convins sa presedintele Iohannis nu va semna revocarea din functie a lui Augustin Lazar. Intrebat ce va face PSD in acest caz, Codrin Stefanescu a raspuns ca partidul are „doua variante”.

„Va dau cuvantul meu de jurnalist. Presedintele Iohannis sigur nu va semna revocarea”, i-a spus Radu Tudor lui Stefanescu la Antena 3.

Intrebat ce va face PSD in acest caz, secretarul general adjunct al PSD a raspuns misterios: „Sa vedem daca are indrazneala sa nu semneze. Avem doua variante, la momentul oportun, o sa le spunem”.

Citeste si: O certitudine. Presedintele Iohannis nu va semna revocarea lui Lazar, borfasii au facut o greseala fatala

Stefanescu a anuntat apoi cu multe persoane din „statul paralel” vor ajunge sa raspunda in fata legii.

„Sunt convins ca in perioada urmatoare acesti oameni din sistem vor raspunde in fata legii pentru nenorocirile pe care le-au facut. Abuzuri si ticalosii care depasesc orice imaginatie”, a sustinut Stefanescu, in stilul caracteristic.

Presedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea manageriala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si considera ca cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general, Augustin Lazar, este „complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor europeni”.

„Presedintele Klaus Iohannis a primit si va analiza Raportul privind activitatea manageriala de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunerea de revocare din functie a domnului Augustin Lazar. Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea procurorului general si considera ca cererea ministrului Justitiei este complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni. Modul in care ministrul a prezentat public raportul este unul tendentios si denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii”, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Totodata, seful statului face un apel la magistrati sa „nu-si piarda increderea” in „capacitatea” societatii romanesti „de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept”.

„Se incearca, din nou, acreditarea ideii ca procurorii sunt dusmanii societatii. Or, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si in apararea ordinii de drept, procurorii au un rol esential, consacrat expres prin Legea fundamentala. Fac un apel la magistrati sa nu isi piarda increderea in capacitatea societatii romanesti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept. Demersul ministrului Justitiei de revocare a procurorului general intareste convingerea presedintelui Romaniei ca domnul Tudorel Toader trebuie sa plece de urgenta din fruntea ministerului pe care il conduce. Statul roman are obligatia de a proteja ordinea de drept, libertatile si drepturile cetatenilor sai, iar acest lucru nu poate fi infaptuit fara un Minister Public independent si eficient”, se mai mentioneaza in comunicatul citat.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca va declansa procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

El a prezentat raportul privind activitatea manageriala a lui Lazar.

„In temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificarile, completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor, declansez procedura de revocare din functie a procurorului general al Romaniei, domnul Augustin Lazar”, a anuntat Toader la Ministerul Justitiei.

Potrivit acestuia, raportul de evaluare, insotit de propunerea de revocare a procurorului general, a fost transmis miercuri seara catre Sectia pentru procurori a CSM in vederea studierii, analizarii si elaborarii avizului consultativ, precum si presedintelui Romaniei pentru a decide potrivit competentelor legale ce ii revin.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: