Raed Arafat a anulat Congresul PSD. Este interzis sa se stranga in acelasi loc mai mult de 1.000 de oameni

politica

Autoritatile au interzis de duminica, in contextul prevenirii unei raspandiri a coronavirusului in Romania, activitatile publice la care participa mai mult de 1.000 de persoane, fie intr-o incinta, fie in aer liber, publice sau private, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

„Incepand de azi se aproba luarea masurii de interzicere a oricarei activitati care presupune participarea a unui numar mai maree de 1.000 de persoane. Pentru activitatile cu un numar mai mic de 1.000 persoane, masura va fi adoptata la nivel local pentru fiecare eveniment in parte pe baza unei analize a riscurilor si a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Directiei de Sanatate Publica. Aceste masuri sunt prevazute pana la 31 martie, dar pot fi prelungite in functie de evolutiile la nivel european. Masura vizeaza atat evenimentele publice cat si cele private desfasurate in interior si evenimentele in aer liber. E o masura preventiva, dar necesara”, a declarat Raed Arafat.

Masura este valabila pana la 31 martie si poate fi prelungita.

Congresul PSD ar urma sa aiba loc pe 21 martie. Marcel Ciolacu a anunta ca la congres ar fi urmata sa participe in jude de 1.500 de delegati ai PSD. Dupa anuntul lui Arafat, pesedistii vor trebui sa se „reorganizeze mental” si sa faca video-congres.

„Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). Am stabilit cu colegii si urmeaza saptamana viitoare sa mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile sa fie si decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Speram ca criza coronavirusului sa nu ia alta amploare. Oricum suntem pregatiti si pentru astfel de situatii.

In cazul in care criza va lua o amploare moderata vom face un video-congres. Tehnica mai moderna. (…) Partidul e intr-o reorganizare, chiar si mentala, si suntem deschisi sa incercam lucruri noi. Incercam sa schimbam si anumite metehne. (…). Am avut saptamana trecuta aceasta discutie cu colegii si marea majoritate au optat sa avem totusi un Congres si o conducere care trebuie sa-si asume aceste alegeri. N-am nicio problema sa-mi asum aceste alegeri, chiar daca perioada a fost una scurta. Cel putin pana acum am demonstrat si eu si domnul Stanescu si echipa ca avem capacitatea organizatorica de a reorganiza partidul si de a fi partidul pregatit pentru orice fel de alegeri”, a declarat vineri liderul PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: