Raed Arafat, anunt linistitor: „La acest moment nu s-a pus in discutie carantinarea Bucurestiului”

news

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat sambata ca in acest moment nu s-a pus in discutie carantinarea municipiului Bucuresti.

„La acest moment nu s-a pus in discutie carantinarea Bucurestiului. Ilfov a venit cu carantinarea mai mult localitati, unde am semnat toate aceste localitati pe care le-au propus pe baza datelor pe care le au, iar maine Bucurestiul urmeaza sa aiba sedinta pentru prelungirea masurilor care sunt implementate de 14 zile si care vor fi prelungiteā€, a declarat sambata Raed Arafat.

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta se va intruni duminica, de la ora 12.00, pentru a prelungi masurile in vigoare pentru Bucuresti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

Incidenta cumulata a cazurilor pe Bucuresti in ultimele 14 zile era de 4,85 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise sambata de GCS.

Pe 7 martie, CMBSU a decis restrictiile care vor fi aplicate in urmatoarele 14 zile, dupa ce incidenta cumulata a depasit 3 cazuri la mia de locuitori.

Domnesti, Pantelimon, Jilava si Voluntari sunt alte patru localitati din judetul Ilfov pentru care seful DSU a semnat decizia carantinarii zonale pentru un interval de 14 zile, a anuntat prefectul judetului Ilfov Daniel-Tudor Zamfir la Digi 24.

Orasul Popesti-Leordeni si comuna Tunari din judetul Ilfov au intrat de vineri in carantina, pentru o perioada de 14 zile, si anume pana pe 2 aprilie, din cauza numarului mare de cazuri de infectare cu SARS-COV-2.

Mai mult despre:

Comentarii: