Raed Arafat anunta cand va fi „varful”, cand vor aparea cele mai multe cazuri de infectati in Romania

news

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca a citit ca perioada de varf a coronavirului va fi in preajma Pastelui. Situatia este ingrijoratoare, recunoaste secretarul de stat din MAI.

„Este o parere pe care am citit-o recent ca in perioada Pastelui va fi varful, incepe apoi sa scada si se intoarce in noiembrie. Este o parere stiintifica. Ce o valideaza? Cand ajungem la Pasti si dupa Pasti sa vedem daca acest lucru este adevarat”, a spus Arafat, citat de Mediafax.

Intrebat daca este ingrijorator acest lucru, dat fiind faptul ca multi romani se intorc din strainatate in acea perioada, Arafat a raspuns pozitiv.

„Da (ne ingrijoreaza ca vor veni mai multi acasa de Pasti – n.r.) si pentru asta noi am lansat mesaje si apeluri catre ei sa nu vina daca pot sa anuleze si sa nu expuna familiile lor aici. Acelasi mesaj l-am dat aici, sa nu plece lumea in perioada sarbatorilor in zonele afectate. Cand se intorc, cu siguranta, autoizolare sau carantina si nu stiu daca mai este corect, daca au mers cu buna stiinta in zonele afectate statul sa finanteze carantina”, a mai spus Arafat.

Mai mult despre:

Comentarii: