Raed Arafat anunta cum va fi schimbat Sistemul 112. 14 masuri, cartelele prepay vor putea fi identificate

news

Secretarul de stat Raed Arafat, presedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenta 112, a prezentat. miercuri seara, un set de 14 masuri menite sa modernizeze si sa eficientizeze sistemul 112.

Masurile sunt incadrate in trei pachete, care vor fi implementate intr-un intervale de la 12 luni pana la cinci ani. „Am prezentat doamnei prim ministru raportul si concluziile finale, iar acesta va fi facut public integral. In raport a fost analizata situatia actuala a serviciului 112, a dispecerizarii si a problemei localizarii.(…) Au fost stabilite 14 masuri impartite pe termene: scurt – pana in 12 luni, termen mediu – intre 12 luni si 36 luni si termen lung – pana la 60 de luni”, a spus Arafat intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Una dintre masurile urgente va fiĀ  identificarea celor cu cartele prepay care suna la 112. In acest sens va fi emisa o ordonanta de urgenta care va obliga operatorii de telefonie mobila sa furnizeze locul de unde s-a efectuat apelul.

„In cadrul ordonantei veti regasi si aspectele legate de cartele pre-pay. Din cele 47% din apeluri non-urgente efectuate in cele 6 luni ale anului 2019, 52% au fost abuzive si 81% dintre acestea au fost facute de pe cartele pre-pay unde nu s-a putut identifica proprietarul cartelei. Numai cand se va apela 112, furnizorul de telefonie va da datele proprietarului”, a declarat Arafat.

Mai mult despre:

Comentarii: