Raed Arafat, avertisment la final de an fata de aparitia unor panouri uriase in mai multe orase: „Conceptia este diabolica. Atentat la sanatatea publica”

news

Secretarul de stat Raed Arafat, critica montarea panourilor publicitare privind siguranta vaccinurilor montate in Brasov, Iasi si Cluj, subliniind ca acestea reprezinta „un atentat la sanatatea publica”.

Arafat atrage atentia ca mesajul este „fals si periculos” si submineaza toate eforturile din ultimele luni prin care se incearca cresterea numarului copiilor vaccinati in Romania.

„Acest panou publicitar a aparut la Brasov acum doua zile. Panouri similare au aparut la Iasi si Cluj. Inteleg ca este o campanie de ‘informare’ sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului ca vaccinurile ‘nu sunt sigure’. Oare lipsa vaccinarii este mai sigura? La cei care incearca prin orice metoda sa transmita omului de rand ca vaccinurile nu sunt sigure ii spun ca lipsa vaccinarii poate ucide chiar, sau cel putin sa lase copilul cu invaliditate pe viata. Uitati-va la ce s-a intamplat cu copiii afectati de rujeola. Lipsa vaccinarii a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinati si a decesului unora dintre ei”, arata secretarul de stat Raed Arafat intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

panou

El puncteaza ca mesajul principal al campaniei nu se bazeaza pe niciun fundament stiintific.

„O astfel de campanie are nevoie de finantare iar conceptia este una diabolica… se vrea sa spuna ca oamenii au dreptul la informare si la libera alegere, un aspect cu care sunt total de acord, se vrea sa ne convinga ca afisul transmite un mesaj echilibrat prin care se cere populatiei sa citeasca prospectul si sa intre pe un site de informare… sau mai bine zis, cel putin din punctul meu de vedere ca medic, de dezinformare. Insa, primul mesaj care ramane in mentalul celui care citeste este cel din primul punct si care afirma ca ‘Vaccinurile NU sunt sigure’, o afirmatie care nu are nici un fundament stiintific si care alcatuieste mesajul principal al campaniei”, mai arata Arafat.

Secretarul de stat apreciaza ca afise care nu arata in mod clar al cui este mesajul, „nu trebuie sa ramana si trebuie indepartat”.

„Continutul este un atentat la sanatatea publica a populatiei si nu poate fi considerat un banal mesaj sau o exprimare de parere”, adauga el.

Arafat sustine ca initiatorii unor astfel de campanii „trebuie sa fie responsabilizati”.

„Cei care concep astfel de campanii, foarte bine gandite de altfel, trebuie sa fie responsabilizati din punctul meu de vedere, cel putin aducandu-i la o dezbatere adevarata in fata publicului avand prezenti experti adevarati in domeniul bolilor infectioase si al epidemiologiei ca sa-i explice cum stau lucrurile si cu ce se joaca in final… cu viata copiilor si cu siguranta populatiei”, conchide secretarul de stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: