„Raed Arafat, demisia! Ne-am dat seama ce hram purtati”. Petitie pentru demiterea „doctorului” care face politica

news

Petitie online pentru pentru demiterea lui Raed Arafat din fruntea Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Semnatarii ii cer sa-si asume „responsabilitatea” pentru modul in care au intervenit pompierii ISU la Colectiv.

„In 2012 am inhalat gazele jandarmilor ca sa va aparam. In 2014 eram prea socati de tragediile de la Siutghiol si Apuseni. Dupa Colectiv ne-am cam dat seama ce hram purtati, de fapt. De 12 ani sunteti secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne. Sunteti seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

NU mai sunteti un doctor, desi asta e perceptia publica pe care o aveti. Ocupati, deci, de 12 ani, o functie politica. Regula e ca politicienii sa isi asume responsabilitatea atunci cand institutia pe care o conduc esueaza. In cazul DSU, esecurile sunt constante. Iar cand vine vorba de dat explicatii, ne spuneti sa mai asteptam o luna, ne spuneti ca e vina altcuiva, niciodata a dumneavoastra”, se afirma in textul petitiei „Raed Arafat – DEMISIA!”.

Initiatorul il felicita pe Arafat pentru lucrurile bune pe care le-a facut din postura de medic, adaugand insa ca „acum mi-e mie rusine ca trebuie sa va cer demisia, in loc sa v-o dati singur. Ar fi un gest de onoare, dar pesemne ca nu aveti notiunea termenului”.

Textul adauga ca „demisia ar fi doar o minima reparatie morala pentru toti cei pierduti din pricina disfunctionalitatilor sistemului”.

Petitia poate fi semnata AICI.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, vineri, ca urmare a scandalului cu imaginile ascunse de la Colectiv ca nu intentioneaza sa demisioneze. El spune ca va astepta sa fie dat afara, sugerand ca se doreste inlocuirea actualului sistem de reactie la situatiile de urgenta.

”Nu am stiut de acest film, nu am ascuns filmul si nu am dat dispozitie sa fie ascuns filmul. (…) Astfel de situatii si emotii le inteleg pana la o limita, dar clar sunt rezultatul unei manipulari care e foarte bine analizata si studiata. Se doreste cresterea nivelului emotional pana in data de 30 si folosirea acestui lucru intr-un sens sau altul, nu stiu care e motivul. Cineva incearca sa creasca la nivelul populatiei furia si nemultumirea si sa o indrepte impotriva unor institutii si unor persoane”, sustine Arafat.

El a anuntat apoi ca nu demisioneaza, incercand apoi sa ii sperie pe romani spunand ca se doreste inlocuirea actualului sistem de reactie la situatiile de urgenta.

„Pozitia mea despre partea cu demisia sau demiterea. Este dreptul oricarui guvern care vine, oricarui premier si oricarui ministru care vine aici sa-mi ‘nu vreau sa mai lucrez cu tine’. Si credeti-ma ca nu voi sta un minut mai mult fata de cand mi se zice acest lucru.

Eu nu-mi inaintez demisia pentru ca nu vreau sa aud niciodata in viitor ca ‘tu ai plecat, nu noi te-am dat afara’. Cine vine poate sa decida sa plec si plec. La plecare voi face urmatorul lucru: voi explica amanuntit unde era sistemul, unde l-am gasit in 2007 cand am venit, unde era si ce am gasit in 2014 cand am venit la MAI.

O sa le pun in fata populatiei, ca sa stiti unde s-a lasat sistemul si sa stiti ce sa urmariti si la ce sa va asteptati in urmatoarea perioada. Daca se decide sa se mearga mai departe, poate ca se va decide ca sunt alte solutii mai bune si care pot inlocui acest sistem cu alt sistem”, a declarat Arafat.

Mai mult despre:

Comentarii: