Raed Arafat, precizari despre declaratia pe propria raspundere: „Poate fi scrisa si de mana”. Ce trebuie sa contina

news

Declaratia pe propria raspundere, pe care trebuie sa o completeze persoana ce va iesi din casa dupa ora 23,00 pentru motivele permise, poate fi scrisa de mana, a precizat, vineri, secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

„Declaratia va fi scrisa de mana, in care spune clar motivul deplasarii, bineinteles, cu datele personale ale persoanei respective. (…) Poate sa fie si un formular, pentru cine vrea sa descarce un formular; deci merg amandoua solutiile”, a explicat Raed Arafat, intr-o conferinta de presa la Guvern.

El a mai spus ca se mentin exceptiile de la portul mastii daca persoana respectiva se afla singura, mananca, bea sau fumeaza.

„Daca cineva mananca sau bea, este normal ca se mentin (exceptiile de la portul mastii – n.r.), dar asta este o chestiune numai daca esti singur undeva si nu esti cu alte persoane. Normal ca nu poti sa le spui la oameni sa nu manance, sa nu bea apa sau pe cei care au viciul fumatului sa ii opresti si posibilitatea sa o faca afara. Dar conditiile sunt foarte clare: nu poti sa faci aceste lucruri impreuna cu alte persoane”, a explicat Arafat.

Referitor la salile de sport, el a mentionat ca regulile sunt stabilite prin ordinul ministrului Sanatatii si raman valabile.

„Exact ce a zis ministrul Sanatatii, asta va fi; ordinul lui va fi aplicat. Este acolo spatiu inchis, este spatiul care are reguli stabilite prin ordinul ministrului Sanatatii si acest ordin se aplica mai departe, nu s-a anulat”, a precizat secretarul de stat in MAI.

Potrivit unei hotarari de guvern adoptate joi seara, vor fi limitate deplasarile intre orele 23,00 si 5,00, cu anumite exceptii, in baza unor documente justificative – titlu de calatorie, legitimatie de serviciu, adeverinta de la angajator sau declaratie pe propria raspundere.

Exceptiile includ deplasarile in interes profesional, pentru asistenta medicala ce nu poate fi amanata, pentru procurarea de medicamente, pentru ingrijire sau insotire copil, persoane varstnice, persoane cu dizabilitati, persoane bolnave sau in cazul unui deces survenit.

De asemenea, este obligatoriu portul mastii de protectie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: