Rafila, din sediul PSD: „AstraZeneca este un vaccin bun si sigur. Nu trebuie sistata vaccinarea cu AstraZeneca”

politica

Alexandru Rafila a declarat luni ca vaccinul AstraZeneca este unul bun si sigur, a fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fara a fi probleme deosebite, au fost doar cateva situatii in Italia, Norvegia, Danemarca in care au aparut tromboze la anumiti pacienti. Acesta a adaugat ca nu ar trebui sistata imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, numai cea cu loturile suspecte.

„Vaccinul de la AstraZeneca a fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fara sa fie probleme deosebite. Au aparut cateva situatii in Italia, Norvegia, Danemarca in care au aparut tromboze la anumiti pacienti. Problema este ca trebuie stabilit daca aceste lucruri au aparut dupa vaccinare sau de la vaccinare.

Sunt doua lucruri total diferite. Adica este pur si simplu un eveniment care s-ar fi intamplat oricum la un anumit procent si se pare ca, din informatiile pe care le am eu de la Agentia Europeana a Medicamentului, proportia de persoane care a suferit astfel de probleme de sanatate nu este mai mare in niciun fel fata de populatia care nu a fost vaccinata, dar lucrurile acestea sigur ca trebuie investigate, asta este procedura normala.

Intotdeauna cand apare o suspiciune, lotul cel putin vaccin care este implicat este oprit de la utilizare. Ulterior, dupa ce se lamuresc lucrurile, vaccinarea poate continua. Opinia mea este ca este un vaccin bun si sigur”, a afirmat Alexandru Rafila, luni intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD.

Intrebat daca ar trebui sistata imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, Rafila a raspuns: „Nu, nu trebuie sistata. Eu nu consider ca imunizarea trebuie sistata, dar trebuie sistata imunizarea cu loturile suspecte. Ceea ce este cu totul altceva”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: