Rafila, glume de autobaza invatate de la Ciolacu: „Andreea Moldovan este o fiinta mai asceta, pentru ea carantina e minunata”

politica

Deputatul PSD Alexandru Rafila, „specialistul” PSD cel mai cunoscut, a comentat in bataie de joc declaratia Andreei Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit careia doua saptamani de carantina nationala ar face minuni.

„Eu cred ca pentru doamna Moldovan care e o fiinta mai asceta carantina e minunata”, a declarat Rafila la Digi24.

El a sustinut ca intrebarea care se pune este de ce secretarul de stat si ministrul Sanatatii nu au facut nimic trei luni de zile pentru a se ajunge la carantina.

„Nu as lua decizia unei carantine nationale, as lua decizie care sa raspunda nevoilor la nivel local sau national”, a mai spus el, intrebat ce masuri ar lua daca ar fi ministru al Sanatatii.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan spus recent ca o carantina de doua saptamani la nivel national „ar face minuni” in Romania, dar ca intelege de ce romanii se tem atat de tare de o astfel de masura.

„Perioada de incubatie a virusului este de doua saptamani, ceea ce inseamna ca daca timp de maximum doua saptamani nu se transmite virusul, el se poate stopa. Doua saptamani de carantina ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan.

Premierul Florin Citu a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca nu va exista un lockdown, ca raspuns la afirmatiile secretarului de stat Andreea Moldovan, care a spus ca „doua saptamani de carantina nationala ar face minuni”.

„Am avut o discutie cu doamna secretar de stat si va dadea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discutiile despre carantinare se invarteau in jurul a doua saptamani, pentru ca asta era discutia despre virus. Trebuie sa stai in casa 14 zile pentru a scapa de virus, era o discutie teoretica, nu era o discutie ipotetica, nu era o propunere”, a explicat Florin Citu.

„Ca sa va raspund mai clar, nu luam in calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus ca nu va exista un lockdown generalizat in Romania. Mergem in directia relaxarii, dar cu aceasta conditie, sa ne vaccinam cu totii. 1 iunie se poate intampla doar daca ne vaccinam, altfel nu avem sanse”, a mai spus premierul, facand referire la termenul anuntat zilele trecute potrivit caruia de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: