Rafila il ia peste picior pe Ciolacu? „Eu am o meserie, spre deosebire de multe alte persoane din politica romaneasca”

politica

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, precizeaza ca nu ia in calcul demisia, desi nu are ”niciun apetit” pentru postul de ministru, el avand o profesi, ”spre deosebire de multe alte persoane din politica romaneasca”, dar i se pare o nebunie sa crezi ca poti sa gestionezi o criza de orice fel prin niste schimbari care au loc la doua saptamani, la o luna, la doua luni, la trei luni.

Alexandru Rafila aminteste ca Romania a avut sase ministri ai Sanatatii in ultimii doi ani, aratand ca in mod clar o criza sanitara majora nu poate fi gestionata cu astfel de frecvente schimbari. El sustine ca acesta este si motivul pentru care nu ia in calcul demisia.

„Eu nu am luat-o in calcul (posibilitatea demisiei – n.r.) si va spun si din ce cauza, pentru ca nu am niciun fel de apetit pentru postul de ministru, nu am avut nici la numire… spre deosebire de multe alte persoane din politica romaneasca, eu chiar am o profesiune, dar mi se pare o nebunie sa crezi ca poti sa gestionezi o criza de orice fel prin niste schimbari care au loc la doua saptamani, la o luna, la doua luni, la trei luni. Noi am avut sase ministri ai Sanatatii in decurs de doi ani. Deci durata de viata medie a unui ministru al Sanatatii a fost de patru luni in criza majora de sanatate publica. Pai e clar ca nu poti sa gestionezi o criza majora de niciun fel cu acest turn over”, a afirmat Alexandru Rafila duminica, citat de news.ro.

Citeste si: Viata de politruc. Ciolacu afirma ca Partidul l-a facut om: „PSD mi-a conferit un statut social”

Acesta a precizat ca a gasit un minister al Sanatatii „nefunctional”, fara secretari de stat cu care sa „reporneasca” ministerul.

Rafila sustine ca cel mai important lucru pe care a reusit sa il faca in mandatul de pana acum este pregatirea centrelor de evaluare pentru pacientii cu teste pozitive la infectia COVID, pregatirea spitalelor, a medicatiei antivirale iar cel mai important obiectiv al sau este redarea increderii oamenilor in sistemul sanitar.

Comentarii: