Rafila, mesaj care infurie electoratul PSD: „Se impune ca masca sa fie obligatorie in spatiile publice din Bucuresti”

politica

Alexandru Rafila a declarat, sambata, la Digi24 ca se impune purtarea mastii pe strada in Bucuresti, dupa explozia de cazuri de coronavirus. Mesajul lui Rafila este in contradictie cu mesajele date de alti lideri ai PSD, precum primarul PSD din Braila sau baronul PSD Dumitru Buzatu.

Rafila a spus ca „se va ajunge si la 1.000” de pacienti la terapie intensiva, pentru ca se observa „salturi” de circa 500 de cazuri noi de cornavirus de la saptamana la saptamana.

„Saptamana viitoare va fi rasunetul acestei saptamani, cand avem 4.000 sau peste 4.000 de cazuri. Ceea ce inseamna ca, din nou, va exista un salt si in sectiile de terapie intensiva”, a completat el.

Inscris zilele trecute in PSD, Alexandru Rafila si-a exprimat disponibilitatea de a-l sprijini „cu drag si cu responsabilitate in orice fel de demers” pe Ludovic Orban pentru ca trendul infectarilor sa scada: „Aici nu mai discutam de optiuni politice, discutam de un interes public major si toti trebuie sa servim acestui interes”.

Intrebat daca s-ar impune ca masca sa fie obligatorie in toate spatiile publice din Bucuresti, Rafila a raspuns ca „ar fi o idee foarte buna”.

„N-as spune ca Bucurestiul are aceeasi problema cum a avut Suceava in primavara, pentru ca e un oras mult mai mare, are mult mai multe posibilitati din punct de vedere al asistentei medicale, dar cu siguranta o astfel de masura poate fi luata fara niciun fel de problema”, a completat el.

„Nu cred ca masura in sine este cea mai importanta. Cred ca cel mai important este sa ne adaptam mesajele, astfel incat oamenii sa resimta ei nevoia de a purta masca in spatiile publice. Nu trebuie neaparat sa le impunem, dar trebuie sa le explicam intr-un mod cat se poate de clar ca sa realizeze acest lucru”, a precizat Alexandru Rafila.

In aceasta saptamana, primarul PSD din Braila a declarat ca este o mare „victorie” faptul in oras a fost eliminata obligativitatea purtarii mastii de protectie. „Persoane mai tematoare spun … dar daca nu purtam masca o sa creasca cazurile. Eu ii intreb, cu tot respectul – garanteaza cineva ca daca purtam masca nu ne infectam? Exista un studiu oficial? Personalul D.S.P. Braila a purtat masca, a respectat regulile … si totusi s-a infectat”, a sustinut primarul Viorel Marian Dragomir.

Mai mult despre:

Comentarii: