Rafila, performanta rara, este mai penibil decat Simonis: „Motiunea trecea daca ar fi fost votata secret. Si cei din USR PLUS ar fi votat contra lui Vlad Voiculescu”

politica

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat, marti, dupa ce a fost respinsa motiunea contra lui Vlad Voiculescu, ca in cazul in care nu ar fi fost respinsa solicitarea social-democratilor de a fi secretizat votul la motiunea simpla, atunci multi parlamentari ai PNL, cat si parte din cei ai USR-PLUS ar fi votat pentru adoptarea motiunii.

„Diferenta la care a fost respinsa aceasta motiune a fost minima si mai mult daca nu ar fi existat din partea majoritatii o respingere a secretizarii votului, eu sunt convins ca aceasta secretizare a votului ar fi avut loc si multi dintre parlamentarii PNL si chiar cei din USR-PLUS ar fi votat in favoarea acestei motiuni si cu siguranta ar fi trecut si probabil ca ministrul Sanatatii ar fi fost nevoit sa isi dea demisia”, a declarat Alexandru Rafila miercuri la Parlament, dupa ce Camera a respins motiunea simpla la adresa lui Vlad Voiculescu.

Intrebat daca diferenta mica de voturi la motiune intareste pozitia PSD, Rafila a raspuns: „Nu stiu daca intareste pozitia PSD, dar cred ca s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere, desi banuiesc ca si al colegilor mei”.

„Daca motiunile care sunt depuse pe diverse zone de activitate ofera si solutiile necesare, cred ca oamenii de buna credinta si de bun simt ar trebui sa le ia in considerare, iar actuala coalitie guvernamentala ar trebui sa gaseasca cat mai repede un nou conducator la Ministerul Sanatatii care sa poata sa ofere si incredere cetatenilor si sa poata sa ofere solutii”, a completat deputatul PSD.

Camera Deputatilor a respins motiunea simpla initiata de 109 deputati social-democrati impotriva ministrului Sanatatii Vlad Voiculescu. Anterior votului, liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a solicitat ca votul la motiunea simpla sa fie unul secret, insa cererea a fost respinsa.

Din 304 deputati prezenti, au fost 140 de voturi „pentru”, 161 „contra”, o abtinere, iar doi deputati nu au votat.

Mai mult despre:

Comentarii: