Rafuiala violenta in Guvernul Dancila. Arafat ii da ultimatum Sorinei Pintea: „Sa clarifice public in cel mai scurt timp posibil”

politica

Secretarul de stat Raed Arafat neaga violent ca i-a reprosat ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, ca a furnizat magistratilor documente despre cazul Colectiv. Mai mult, Arafat ii cere lui Pintea, pe un ton ultimativ, ” sa clarifice public aceasta situatie in cel mai scurt timp posibil”.

„Ieri seara am primit un mesaj de la un jurnalist din ziarul domnului Tolontan care ma intreaba daca am reprosat vreodata doamnei ministru Pintea ca a dat documentele la parchet fara sa ma intrebe.

Am trimis un mesaj doamnei ministru sa o intreb ce stie de acest subiect iar raspunsul a fost instantaneu ‘doamne fereste’ si a continuat cu alte mesaje prin care a negat ca ar fi zis asa ceva, dar si faptul ca asa ceva s-ar fi intamplat, mentionand ca ce mi se intampla mie in perioada asta este ‘nedrept’.

L-am intrebat pe jurnalist de ce nu o suna pe dansa sa o intrebe si a spus ca el o va suna si pe dansa iar eu am confurmat ca nu am fact asa ceva si ca raspunsul este categoric nu.

In articol apare ca jurnalistul a sunat-o pe domana ministru ea declarand ca nu s-a intamplat asa ceva.

Totusi, astazi dimineata am auzit inregistrarea realizata de cei aflati in discutie cu ea atunci, unde doamna Pintea spune ca eu i-as fi reprosat de ce a dat documente la instanta fara sa ma intrebe.

Din nou subliniez faptul ca nu am reprosat asa ceva dansei si nu am amintire de orice discutie unde sa reprosez de ce a trimis documente instantei.

In consecinta, solicit doamnei ministru Pintea sa clarifice public aceasta situatie in cel mai scurt timp posibil”, scrie Arafat pe Facebook.

„Mi-au reprosat si Banicioiu, si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”, afirma ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, intr-o inregistrare difuzata, duminica, de Libertatea in legatura cu procesul Colectiv. Insa nici Pintea nici Raed Arafat nu recunosc acum nimic.

Inregistrarea a fost realizata in timpul unei intalniri intre Pintea si victime de la Colectiv. Nestiind ca exista inregistrarea, Pintea neaga ca a spus asa ceva.

Pe 4 octombrie 2019, in sediul Ministerului Sanatatii, cativa reprezentanti ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le intampina ranitii si despre intarzierea cu care noua ancheta a Parchetului inainteaza, „pentru ca nici acum nu au ajuns la procurori documentele in care se vede ca nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din strainatate, la lipsa evidentierii infectiilor nosocomiale si la alte lucruri despre care victimele spun ca lipsesc din acte. Sorina Pintea le-a replicat: ”Va rog eu frumos sa nu-mi mai spuneti de documente ca si asa mi-a reprosat si Banicioiu si Arafat ca am dat documente la instanta fara sa-i anunt!”

In acel moment, stupefiata, Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: ”E negociabil? (n.r. Sa fie date documentele) Ca noi stiam ca nu, daca le cere instanta”. Ministrul Pintea zice: ”Nu e vorba de negociabil ”corect era sa stim si noi” (n.r. se refera la ce i-ar fi reprosat Banicioiu si Arafat, ca n-au stiut)”. Cei din grupul Colectiv inregistrau discutia ca sa o ofere si colegilor lor care nu au fost prezenti.

Cand au auzit fraza cu Banicioiu si Arafat, au considerat-o de interes public si au depus inregistrarea la Parchet. La conversatia din Ministerul Sanatatii se afla, printre altii, si Adrian Albu, supravietuitor al incendiului, si fratele Elsei Albu, unul dintre oamenii care au murit dupa incendiu.

”Noi credem ca aceasta inregistrare, alaturi de ceea ce s-a intamplat cu filmul ascuns, arata suntem in fata unor oameni, ne referim intai de toate la Raed Arafat, care pot sa ascunda informatii importate din ancheta”, a spus Mihai Grecea, unul dintre cei absenti de la intalnire, caruia Adrian Albu i-a trimis imediat inregistrarea.

Sorina Pintea a negat insa ca ar fi fost contactata de Banicioiu sau de Arafat. „Nu am spus asa ceva. Nici Nicolae Banicioiu, nici Raed Arafat nu au venit la mine. In general, reprosurile trec pe langa mine. Nu am discutat asa ceva cu grupul Colectiv, dar am discutat despre problema transferurilor in strainatate ale marilor arsi. Este adevarat ca procurorii au solicitat documente legate de victimele de la Colectiv, insa nici nu am vazut ce s-a trimis deoarece a fost treaba Juridicului si a Secretariatul General”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: