Rafuieli in PSD, Nastase se impusca in picior sustinand-o pe Dancila: „Multi sobolani vor sari din barca”

politica

Unii lideri ai PSD vor incerca sa se agate de putere dupa pierderea guvernarii, iar „multi sobolani vor sari din barca”, considera fostul presedinte al partidului, Adrian Nastase.

Potrivit acestuia, prin votul la motiunea de cenzura „s-a incheiat o perioada de decizii eronate ce au dus la pierderea guvernarii”.

„In urma cu mai multe luni, scriam ca exista trei obiective pe care le poate urmari Viorica Dancila – castigarea alegerilor prezidentiale (obiectiv ce pare redus la intrarea in turul doi), pastrarea guvernarii pana la alegerile parlamentare (obiectiv pierdut) si reconsolidarea partidului, ca obiectiv pe termen lung. O analiza a greselilor comise va fi facuta, fara indoiala. As mentiona, intre altele, configurarea, de catre Dragnea, a listelor PSD pentru parlamentare, liste bazate pe agende de telefon si pe interese clientelare – ceea ce a permis tradari si tranzactionism, lipsa de vointa si de coerenta in parlament. Au lipsit de pe aceste liste personalitati marcante, in special in domeniul juridic. ‘Masa de manevra’ gandita de Dragnea s-a imprastiat in functie de bataia vantului. Nu vreau sa invart cutitul in rana, dar acest al doilea semnal de alarma trebuie luat in calcul foarte serios”, a scris Nastase vineri, pe blog.

In opinia fostului premier, „solutia corecta politic” ar fi fost candidatura la prezidentiale a liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

„Scriam ca Viorica Dancila risca sa devina un tap ispasitor al deciziei de a candida. Solutia corecta politic, la acel moment, era candidatura lui Tariceanu si formarea unei majoritati parlamentare consolidate pana la alegerile parlamentare. Baronii partidului, la fel ca si in cazul candidaturii lui Ponta, au facut presiuni asupra ei sa candideze, considerand ca cel mai mare partid social-democrat din Europa nu-si poate permite sa nu aiba propriul candidat la prezidentiale. Acum, probabil, unii dintre ei o vor ataca pe Dancila, considerand ca ei nu erau de acord si cu pierderea guvernarii. (…) Unii dintre liderii partidului vor incerca sa se agate de putere, poate vor mai ciupi cateva luni de beneficii, alaturi de Ponta, Tariceanu, Basescu. Ar fi o mare greseala. Partidul are nevoie de o strategie pe termen mai lung.

(…) O alta batalie este in curs. Viorica Dancila si-a asumat-o si trebuie sa o duca la capat, incercand un rezultat cat mai bun. ‘Avantajul’ votului de ieri este ca partidul va trece printr-o ‘naparlire’ necesara. Multi oportunisti sau sobolani vor sari din barca. Chiar si unii din apropierea fostului premier. In astfel de momente, trebuie sa ne amintim ce spunea Pierre de Coubertin: ‘Ai invins, continua, ai pierdut, continua'”, a mai scris fostul lider al PSD.

Citeste si: “Asa nu se mai poate”. Puci impotriva lui Dancila. Olguta, Manda, Stanescu, Ciolacu declanseaza atacul

Mai mult despre:


Comentarii: