„Rahatul e al vostru, nu-i al nostru”. Protestatari sibieni, jigniti de liderii PSD pentru a o apara pe Ecaterina Andronescu

politica

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost asteptata vineri de  un grup de protestatari in fata sediului PSD. Ei au incercat sa vorbeasca cu ea, insa au fost jigniti de liderii PSD Sibiu.

In momentul in care a iesit din sediul PSD, un protestatar a invitat-o pe Andronescu „la un dialog asumat cu cetatenii”. El i-a adresat „Ce parere aveti ca in Romania anului 2019 sunt copii care mor inecati in rahat?” si „Cat de responsabila sau vinovata va simtiti dvs. de starea invatamantului romanesc si de copiii care mor inecati in rahat?”.

Raspunsul ministrului a fost halucinant.

„Eu vin aici la dvs. dupa 2 zile de dialog cu ministrii Educatiei din Uniunea Europeana si din acest dialog am inteles ca aproape toti se confrunta cu aceleasi lucruri cu care ne confruntam si noi”, a raspuns Andronescu, citata de Turnul Sfatului.

„In Romania, scolile, din punct de vedere al patrimoniului, nu sunt in responsabilitatea Ministerului Educatiei. Sunt in responsabilitatea autoritatilor locale”, a adaugat ministrul. „Ha-ha-ha” s-a auzit printre oameni.

„Unde in Uniunea Europeana s-a mai intamplat in ultimii 50 de ani ca un copil sa moara inecat in rahat?”, au insistat protestatarii.

Langa Andronescu au asistat presedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, si senatorul Nicolae Avram, care au intervenit si ei cu replici: „Rahatul e al vostru, nu-i al nostru”, a spus Avram, iar Trif a tinut sa spuna ca „sunt copii impuscati, domnule, tocmai in tari civilizate, ca tot vorbeati de tragedii”.

Vezi video pe Turnul Sfatului.

Comentarii: