Fiecare om din aceasta tara a PRIMIT 10.000 de dolari din partea statului. Vezi ce au facut cu banii

life

Venirea unui nou rege in Arabia Saudita a adus pentru cetatenii acestei tari o surpriza uriasa. Pentru a-si celebra incoronarea, regele Salman bin Abdulaziz Al Saud le-a facut cadou miliarde de dolari. Fiecare a primit cate 10.000 de dolari.

Salman a fost incoronat in luna ianuarie, dupa moartea fratelui sau, Abdullah. El a tinut sa-si marcheze incoronarea printr-o extravaganta care a socat lumea intreaga: cadouri pentru supusi in valoare de peste 32 de miliarde de dolari. Toti angajatii statului au primit bonusuri uriase echivalente cu doua salarii, la fel si militarii, studentii sau pensionarii. Printre beneficiarii generozitatii regelui sau numarat si asociatiile profesionale, cercurile literare sau cluburile sportive.

“Dragi concetateni, voi meritati mai mult si orice as face nu boi putea fi in stare sa va ofer ceea ce meritati”, si-a explicat gestul regele Salman, pe Twitter.

Din totalul de 5,5 milioane de sauditi care muncesc, trei milioane lucreaza la stat, astfel incat banii regelui au ajuns la aproape fiecare nivel al societatii. Chiar si companiile private nu s-au lasat mai prejos si au oferit bonusuri angajatilor.

Mare parte dintre sauditi si-au cheltuit banii cazuti din cer pe obiecte de lux, precum bijuteriile, sau pe electronice, iPad-uri si televizoare de ultima generatie. Un barbat a tinut sa-si arate incantarea postand pe Youtube un clip in care imprastie sute de bancnote pe corpul copilului sau.

Nu este pentru prima data cand monarhii sauditi arunca cu bani in jur. In aceasta tara conservatoare din Golf, obedienta si loialitatea poporului fata de rege este strans legata de abilitatea statului de a oferi conditii decente de viata.

In 2011, cand tarile din jur erau zguduite de “Primavara araba”, regele Abdullah a infiintat un fond prin care erau ajutati financiar tinerii casatoriti, cei care doreau sa inceapa o afacere sau sa isi cumpere o casa. S-au acordat astfel atunci peste 35 de miliarde de dolari.

Sursa: Vice.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: