Raluca Pruna a descifrat ultimele miscari ale lui Carmen Dan: Protejata lui Dragnea vrea sa inabuse orice proteste sociale

politica

Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, spune, referindu-se la propunerile MAI de inasprire a pedepselor pentru ultraj si ultraj judiciar, ca actualele coduri conduc la pedepse mult prea mari, iar aceste legi trebuie schimbate.

”Pe de o parte, spunem ca penitenciarele sunt incarcate (perfect adevarat). Politicianismul dambovitean se prinde repede ca discursul despre aglomerarea penitenciarelor e o pedala buna pentru derapat in plina lupta cu coruptia de stat. (…)

Dupa ce mai umbla la constitutionalitatea unor prevederi care nu ii lasa sa faca intr-adevar din Romania o ograda proprie, pam, pam: vor sa elimine amenda pentru tulburarea linistii publice si sa creasca pedeapsa cu inchisoare de la minim 2 luni — maxim 3 ani, la minim 1 an — maxim 5 ani. Cica asta asigura „o protectie efectiva a celor insarcinati cu aplicarea legii” si e menit sa „evite perceptia populatiei ca sistemul sistemul judiciar nu este eficient si indeajuns de preocupat in a-i asigura securitatea sociala””, a scris vineri fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Pruna sustine ca protectia efectiva trebuie sa fie a cetateanului si subliniaza ca actualele coduri conduc la pedepse mult prea mari, scrie Agerpres.

”Apoi, din faptul ca pedeapsa pentru tulburarea linistii publice (…) este inchisoarea de la 1 la 5 ani nu pot deduce ca sistemul judiciar ar deveni mai eficient. (…) Eu am fost in multe penitenciare anul trecut — sunt pline de condamnati care primesc pedepse mult prea mari pentru faptele pe care le-au savarsit. Asta pentru ca avem coduri care conduc la pedepse mult prea mari — am mai explicat ca daca furi mai multe oglinzi de masina intr-o parcare, poti risca o pedeapsa mai mare decat pentru o tentativa de omor. Asa e codul, judecatorul nu are ce face. Aici trebuie sa umblam. Nu la incriminarea inca si mai grava a tulburarii linistii publice. De cele mai multe ori, niste nefericiti care nu isi pot plati avocati ajung sa supraaglomereze puscariile ani lungi si nu ies de acolo mai buni. Asa ca eu citesc propunerea MAI in cheia mai larga a strategiei de demantelare a oricarei forme de protest social”, mai spune Raluca Pruna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: