Raluca Pruna pune punct dezinformarilor PSD: „Atitudine complet ticaloasa in cazul recursului compensatoriu”

analize

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, demonstreaza inca o data ca principalul responsabil de eliberarea a peste 20.000 de talhari, violatori si criminali prin recursul compensatoriu este PSD. Reprezentantii PSD continua sa o invinovateasca pe Pruna pentru efectele acestei legi.

„Am vorbit azi la RFI despre abrogarea recursului compensatoriu, despre efecte si atitudinea ticaloasa a PSD care intai masacreaza o lege, deschide usa penitenciarelor pentru peste 20000 de condamnati si apoi devine initiatorul abrogarii legii. Fara sa uite sa faca ce stie mai bine: sa dea vina pe altii pentru acesta lege. Cum sunt direct vizata, voi explica inca o data in zilele urmatoare care este istoria acestui recurs. De ce a fost nevoie de un mecanism, anume ca era cerut de Curtea Europeana a Drepturilor Omului, unde Romania pierdea pe banda rulanta si cererile din Romania blocasera Curtea, cum a fost deturnat acest mecanism de PSD, ALDE si UDMR si ce cred eu ca va face PSD mai departe. Anume va da vina pe PNL daca guvernul va propune o alta masura compensatorie – in bani. Deja PSD prin trompetele sale spune ca trebuie construite penitenciare. Ma intreb ce a facut PSD in 3 ani, cat a avansat cu constructia de noi penitenciare. Cati bani a alocat la buget pentru asta? Va spun eu: de doua ori nimic pentru cele doua penitenciare in constructie.

Mai cred ca daca guvernul din care am facut parte propunea nu mecanism in bani, PSD ar fi urlat ca nu suntem Elvetia pentru ca tehnocratii au dat bani detinutilor.

Toata istoria, documentata, cat de curand. Ca sa terminam cu aruncatul vinii asupra altora sa aratam adevaratele culori ale PSD: manipulatoare si ticaloase”, anunta Pruna pe Facebook.

Iata ce a spus Raluca Pruna la Radio France International: ”PSD a avut aici o atitudine complet ticaloasa, pentru ca PSD prin masacrarea unui proiect de lege privind recursul compensatoriu a facut ca aceasta lege sa devina ceea ce am vazut ca a devenit, sunt documente publice pe pagina Camerei Deputatilor, care arata ca toate modificarile, dintre care daca vreti, cea mai grava nici macar nu e dublarea numarului de zile beneficiu, ci faptul ca daca intr-un penitenciar am o camera, o camera care are conditii neconforme, PSD-ul a decis prin modificarea pe care a facut-o la acel moment proiectului de lege, ca tot penitenciarul sa beneficieze”.

Ce se va intampla cu detinutii eliberati deja in baza recursului compensatoriu? ”Nu se va intampla nimic, ei au avut beneficiul legii si nu se poate intampla nimic, ei au avut, daca vreti, un drept castigat, au castigat ceva si nu li se pot lua zilele castig inapoi, aceia sunt liberati si raman liberati”, precizeaza Raluca Pruna.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: