Ramasitele pamantesti ale unor actori din serialul original „Star Trek” vor fi lansate in spatiu in luna decembrie, prin intermediul rachetei United Launch Alliance

externe

racheta, ramasite pamantesti, Luna, spatiul cosmic, lansare, Star Trek, actori

La bordul rachetei United Launch Alliance, care va decola de la Cape Canaveral, Florida, pe 24 decembrie, se vor afla ramasitele si probele de ADN a 338 de persoane, inclusiv a unor membri ai serialului TV original „Star Trek”, transmite cotidianul Los Angeles Times.

Zborurile spatiale comemorative sunt marca companiei Celestis Inc. cu sediul in Texas, care a inaugurat aceasta moda inca din 1997. Capsule minuscule, cu dimensiuni „de la un recipient de ruj pana la aproximativ jumatate de baterie de ceas”, se ataseaza la zborurile spatiale comerciale cu capacitate excedentara, a declarat cofondatorul si directorul executiv al Celestis, Charles Chafer.

La fel ca si prima misiune a Celestis, care a transportat ramasitele creatorului „Star Trek” Gene Roddenberry, lansarea din aceasta luna va include si ramasitele mai multor persoane legate de serialul TV original – inclusiv ale lui Nichelle Nichols (care a jucat rolul locotenentului Uhura), Jackson DeForest Kelley (care l-a interpretat pe Dr. Leonard „Bones” McCoy) si James Doohan (care l-a interpretat pe locotenent-comandorul Montgomery „Scotty” Scott).

Costurile pentru a lansa ramasitele unei persoane dragi in spatiu pot ajunge pana la 12.995 de dolari pentru o aselenizare sau o lansare in spatiul cosmic, potrivit site-ului web al Celestis.

Lansarea din 24 decembrie este prima in care doua zboruri comemorative au fost atasate la aceeasi racheta, a declarat Chafer – zborul Tranquility si zborul cu numele corespunzator Enterprise. Racheta va expedia mai intai un modul de aselenizare pentru a efectua studii asupra Lunii. Saptezeci de capsule cu ramasite pamantesti vor insoti modulul de aterizare pe suprafata Lunii.”Acesta va deveni locul lor memorial suprem”, a spus Chafer.”Toata lumea de pe Pamant poate sa priveasca noaptea, pe luna plina, si sa vada unde este comemorata bunica”.

Racheta isi va continua apoi cursul, iar nava spatiala va fi lansata la aproximativ 160 de milioane de kilometri pe o orbita in jurul Soarelui.”Va fi cel mai indepartat avanpost al umanitatii”, a spus Chafer.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: