Rambo de Germania. Sute de politisti cauta in Padurea Neagra un barbat inarmat cu arc cu sageti, cutit si arme de foc

externe

O operatiune demna de seria „Rambo” are loc in Germania, unde sute de politisti au periat fin luni Padurea Neagra, unde se ascunde un fugar inarmat cu un arc cu sageti, un cutit si cu una sau mai multe arme de foc cu care a dezarmat duminica patru politisti, relateaza AFP si DPA, citate de Agerpres.

Sprijinite de elicoptere si de caini, fortele de ordine, care folosesc si camere termice, incearca de duminica sa puna mana pe fugar – Yves Rausch, un barbat fara domiciliu stabil in varsta de 31 de ani.

Autoritatile au difuzat o fotografie a fugarului, care ar fi inarmat cu un arc cu sageti, un cutit si una sau mai multe arme de foc.

In fotografie Rausch are capul ras si un mic barbison. In alte imagini publicate de cotidianul Bild el apare in tinuta a fortelor speciale si dispune de echipamente precum o luneta atasata la casca.

El este cunoscut fortelor de ordine pentru diverse delicte de port ilegal de arma si conflicte cu oamenii legii.

„Ramaneti acasa si nu luati in masina autostopisti”, a avertizat politia locala din Oppenau, unde incidentul a inceput duminica dimineata.

Alertata de un martor, o patrula a incercat sa-l prinda dimineata, intr-un adapost improvizat in care fusese vazut.

„In timpul controlului, el a scos deodata un pistol, i-a amenintat pe politisti, iar apoi i-a facut sa puna jos pistoalele, armele lor de serviciu. Apoi a fugit in padure”, a relatat Yannick Hilger, purtator de cuvant al politiei din Oppenau.

El „i-a amenintat pe agenti, care nu au avut timpul sa reactioneze”, potrivit politiei, care sustine ca barbatul a fugit „probabil” cu patru arme de serviciu.

Anchetatorii cred ca fugarul se deplaseaza pe jos dar perimetrul de cautare, o padure deasa, ofera numeroase ascunzatori potentiale.

„Orice persoana care il intalneste pe suspect trebuie sa ramana la distanta. Barbatul este intr-o stare de suferinta mentala”, a avertizat purtatorul de cuvant al politiei din Oppenau, din landul Baden-Wurttemberg.

Gradinitele si piscinele in aer liber au fost inchise cu titlu de precautie de municipalitatea din Oppenau, care evoca o „situatie periculoasa”.

Plimbarile in padure si activitatile in aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate.

„A avut mereu slujbe temporare, precum paznic pe un teren de golf sau la gara”, a declarat un fost vecin pentru cotidianul Bild. „In urma cu un an traia intr-un apartament de deasupra unui hostel, dar a fost dat afara pentru ca nu-si platea chiria”, a adaugat el.

„Arme, munitie si bidoane cu benzina ar fi fost descoperite in apartament la momentul respectiv”, a mai spus acest martor, precizand ca barbatul avea chiar „un mic stand de tir in podul casei”.

Yves Rausch a trait apoi in masina, inainte de a se instala intr-o coliba improvizata la liziera padurii, unde politistii au incercat sa-l retina.

Mai mult despre:

Comentarii: