Ramona Manescu, campanie de autopromovare. A laudat-o pe Dancila la Antena 3

politica

Noul ministru de Externe, Ramona Manescu, a oferit, joi, primul interviu de la instalarea in functie. Ea a tinut sa o laude Viorica Dancila.

Manescu a explicat  cum reusit sa ajunga in aceasta functie.

„A fost si un context care a favorizat numirea mea la acest minister. In afara de acesta, cred ca colegii mei din ALDE si coalitie ma cunosc foarte bine si cunosc parcursul meu profesional si politic, iar acesta s-a axat pe relatii internationale si diplomatie. Experienta mea care am acumulat-o si rapoartele pe care le-am gestionat i-au convins pe colegii mei ca sunt potrivita pentru aceasta pozitie. Cred in politica externa proactiva, Romania fiind un partener loial dovedit in cadrul UE NATO, merita pe deplin sa-si satisfaca dorintele care i se convin conform tratatului”, a spus Ramona Manescu.

Manescu a precizat apoi ca se cunoaste cu Dancila de mult timp.

„Relatiile interumane conteaza poate cel mai mult, iar in diplomatie mai mult decat in orice alt domeniu. Conteaza sa comunica, sa ai canal de comunicare cu cineva. Sigur ca a contat si faptul ca eu si doamna premier ne intelegem, ne cunoastem de foarte mult timp, am lucrat pe anumite dosare si e nevoie de incredere, iar increderea exista”, a aratat Manescu.

„Presedintia Romaniei a inceput cu o preluare anti-Romania. A fost o campanie foarte dura, foarte lunga, iar pe fondul acesta premisele nu erau foarte bune pentru a reforma. Romania a reusit sa inchida dosare foarte grele pe care alte state inaintea noasta nu le-a incheiat. Cei care au lucrat pentru presedintie sunt niste oameni de valoare, oameni care s-au dedicat mai bine de sase luni pentru a demonstra ca Romania este o tara care poate gestiona cu succes aceasta misiune”, a mai declarat  Ramona Manescu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: