externe

Ramzan Kadirov se ofera sa trimita forte cecene in regiunea rusa Belgorod. Asteapta acceptul „comandantului suprem”

Guvernatorul Ceceniei, Ramzan Kadirov, a declarat duminica seara tarziu ca „teroristii care au invadat regiunea Belgorod ar putea fi alungati de unitatile cecene”, scrie Meduza.

„Pentru a elimina grupul de militie de pe teritoriul rusesc fara a afecta populatia civila sau infrastructura, sunt necesare cunostinte si pregatire speciala. Avem nevoie nu doar de experienta militara, ci si de experienta antiterorista”, a scris Kadirov pe Telegram, adaugand ca fortele cecene au exact experienta necesara.

„Comandantul suprem, bineinteles, stie cel mai bine”, a notat el, subliniind ca fortele cecene sunt pregatite sa fie desfasurate in regiunea Belgorod daca va veni un astfel de ordin. „Ar fi o decizie buna”, a adaugat el.

Doua grupari de militie pro-ucrainene care se presupune ca sunt formate din luptatori rusi, Corpul Voluntarilor Rusi si Legiunea Libertatea Rusiei, si-au asumat in mod repetat meritele pentru incursiunile armate transfrontaliere in regiunea Belgorod in ultimele luni. Ministerul rus al Apararii s-a referit la grupurile care au efectuat raidurile ca fiind „teroristi ucraineni” si „sabotori”.

La 4 iunie, cele doua militii au anuntat un nou raid, in timpul caruia au intrat in satul Novaia Tavoljanka din districtul Sebekinski din regiunea Belgorod si i-au propus guvernatorului Viaceslav Gladkov sa se intalneasca.

Intr-o inregistrare video publicata online, un comandant al Corpului Voluntarilor Rusi a declarat ca grupul a luat doi prizonieri si s-a oferit sa-i elibereze „ca gest de bunavointa” daca Gladkov accepta o intalnire. Ulterior, guvernatorul a raspuns ca ar fi dispus sa se intalneasca cu ei la punctul de trecere a frontierei Shebekino, dar in cele din urma nu a avut loc nicio intalnire.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

25 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago