Raniti si rude ale decedatilor in COLECTIV solicita statului despagubiri de 1,5 milioane euro

news

Supravietuitorii incendiului din Colectiv, dar si rudele celor care si-au pierdut viata in seara neagra de 30 octombrie 2015, vor ca statul sa plateasca pentru ceea ce li s-a intamplat. Mai exact, la Tribunalul Militar, unde a inceput deja procesul, sunt ceruti 1,5 milioane de euro pentru fiecare victima, informeaza Romania TV.

Trei fosti angajati din Club Colectiv, raniti in urma incendiului din 30 octombrie, dar si parintii unora dintre cei decedati, cer 1, 5 milioane de euro despagubiri de la stat. Printre cei care vor ca statul sa plateasca se numara si Cristina Matache, mama lui Alexis, una dintre barmanitele din Colectiv, care a murit la scurt timp dupa incendiu, si Eugen Iancu, tatal lui Mihai Alexandru Iancu.

Acesta din urma spune ca procesul de la Tribunalul Militar Bucuresti se desfasoara foarte repede si ca cei interesati de despagubiri ar trebui sa se constituie cat mai curand in parti civile.

„Acest proces se desfasoara cu o graba fantastica si ar trebui ca toate victimele din club sa stie ca ar trebui sa se constituie cat mai curand posibil in parti civile. Daca celelalte doua procese implica persoane civile, patroni, aici avem de-a face cu statul. Pentru ca in proces la Tribunalul militar raspunzatori sunt pana la urma sunt ISU si cu Ministerul de Interne. Eu personal am specificat o suma pentru a avea acces la dosar, dar nici eu, nici ceilalti parinti nu ne-am gandit la sume, pentru ca nu ne intereseaza banii. Ne-ar fi interesat sa avem copii langa noi, ceea ce nu se mai poate, dar ne-am dori sa vedem ca se intampla ceva, ca statul reactioneaza nu pentru a ascunde greselile, ci pentru recunoasterea lor”, a spus Eugen Iancu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: