Ranjetul dictaturii. Sectia Adinei Florea ameninta jurnalistii care au spus adevarul despre cazul Kovesi. Comunicat oficial

news

Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie a dat publicitatii, joi, un comunicat de presa in care acuza „o ofensiva fara precedent si o presiune extrem de periculoasa asupra magistratilor implicati in derularea procedurilor judiciare in curs”. Sectia sugereaza ca ar putea urma repercusiuni impotriva jurnalistilor care fac „presiuni si ingerinte nepermise in activitatea procesual penal”.

„Atragem atentia asupra faptului ca orice incercare de intimidare a procurorilor in activitatea pe care acestia o desfasoara reprezinta presiuni si ingerinte nepermise in activitatea procesual penal, sens in care facem apel la toti reprezentantii partidelor politice si a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente si rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi mentinuta in limitele rezonabile ale unui discurs public moderat si echilibrat”, afirma Sectia care a declansat brusc actiuni impotriva lui Kovesi chiar inainte de a merge la Bruxelles.

Comunicatul integral:

”Cu privire la afirmatiile lansate in spaliul public, in cursul zilelor de 13 si 14 februarie 2019 de mai multe publicalii on-line, posturi de televiziune si factori politici, prin care se fac speculatii si sunt realizate asocieri politice cu privire la activitatea Sectiei de lnvestigare a Infractiunilor din Justitie, in contextul citarii unei persoane in calitate de suspect, intr-un dosar aflat pe rolul Sectiei;

Conducerea acestei structuri atrage atentia asupra pericolului creat de astfel de atacuri grave si total nefondate la adresa independentei procurorilor care-si desfasoara activitatea in cadrul Sectiei. cu profesionalism si obiectivitate.

Acreditarea ideii ca procurorii din cadrul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie actioneaza ca ‘pluton de executie’ si ca aceasta Sectie ‘se dovedeste o maciuca in mainile puterii politice’, reprezinta o ofensiva fara precedent si o presiune extrem de periculoasa asupra magistralilor implicati in derularea procedurilor judiciare in curs.

Precizam clar si raspicat ca procurorii din cadrul Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie procedeaza intotdeauna la aplicarea intocmai a legii, indiferent de calitatea persoanei vizate, de dosarele penale instrumentate, asigurand respectarea drepturilor procesuale ale acestora, inclusiv a prezumtiei de nevinovdlie, crearea aceste structuri de parchet fiind tocmai o garantie a independentei magistratilor si, nicidecum un instrument de represiune asupra acestora, astfel cum, in mod tendentios si nefondat, se afirma de anumite voci in spatiul public.

Atragem atentia asupra faptului ca orice incercare de intimidare a procurorilor in activitatea pe care acestia o desfasoara reprezinta presiuni si ingerinte nepermise in activitatea procesual penal, sens in care facem apel la toti reprezentantii partidelor politice si a formatorilor de opinie la adoptarea unei atitudini decente si rezervate, libertatea de exprimare trebuind a fi mentinuta in limitele rezonabile ale unui discurs public moderat si echilibrat”, se arata in comunicatul Sectiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: