Raport acuzator: companiile lui Donald Trump au primit milioane de dolari de la tari straine, inclusiv China si Arabia Saudita, in timpul presedintiei acestuia

externe

Donald Trump, incalcare, ordin de restrictie, saci de gunoi

Companiile fostului presedinte american Donald Trump au primit milioane de dolari de la entitati straine situate in 20 de tari diferite in timpul presedintiei sale, potrivit unui nou raport publicat joi de democratii din comisia de supraveghere a Camerei Reprezentantilor.

Cel mai important democrat din Comisia de supraveghere, Jamie Raskin, a publicat raportul si a furnizat documente de la fosta firma de contabilitate a lui Trump care arata ca 20 de guverne, inclusiv cele din China si Arabia Saudita, au platit cel putin 7,8 milioane de dolari in timpul presedintiei lui Trump unor entitati de afaceri care au inclus Trump International Hotels din Washington D.C. si Las Vegas si Trump Towers din New York.

Raportul de 156 de pagini, citat de ABC News, a fost intocmit de democratii din Camera Reprezentantilor si este intitulat „Casa Alba de vanzare”. In preambulul raportului, Raskin a scris: „Prin ridicarea intereselor sale financiare personale si a prioritatilor politice ale puterilor straine corupte deasupra interesului public american, fostul presedinte Trump a incalcat atat poruncile clare ale Constitutiei, cat si precedentul atent stabilit si respectat de fiecare comandant-sef anterior”.

Rapoartele afirma ca, potrivit „inregistrarilor limitate” obtinute de comisie, Arabia Saudita a platit probabil afacerilor detinute de Trump cel putin 615.422 de dolari in timpul primului mandat al lui Trump. „In timp ce Regatul Arabiei Saudite facea aceste plati, presedintele Trump a ales Arabia Saudita ca destinatie a primei sale calatorii in strainatate – o alegere fara precedent in randul presedintilor americani”, se arata in raport.

Raportul sustine ca platile au incalcat flagrant clauza constitutionala care interzice presedintelui si altor oficiali federali sa accepte bani sau cadouri de la guverne straine fara aprobarea Congresului.

„Prin intermediul entitatilor pe care le-a detinut si controlat, presedintele Trump a acceptat cel putin cateva milioane de dolari de la guverne straine, incalcand Constitutia Statelor Unite”, scriu democratii in raport. „Documentele obtinute de la firma de contabilitate a fostului presedinte Trump demonstreaza ca patru proprietati detinute de Trump au colectat impreuna, cel putin, milioane de dolari in plati de la guverne si oficiali straini care au incalcat interdictiile constitutionale.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: