Raport al POLITIEI germane: Numarul de agresiuni sexuale a crescut de PATRU ori in timpul carnavalului de la Koln

externe

Numarul de reclamatii pentru agresiuni cu caracter sexual a crescut de aproape patru ori in timpul carnavalului de la Koln, a anuntat miercuri politia acestui oras, marcat de numeroasele violente comise impotriva femeilor in noaptea de Anul Nou.

De joia trecuta, prima zi a carnavalului, pana miercuri dimineata au fost inregistrate 66 de plangeri pentru insulte si agresiuni de natura sexuala, fata de 18 anul trecut, conform unui comunicat al politiei preluat de AFP si citat de Agerpres.

Amploarea lor a fost totusi minimalizata de polite, care sustine ca „una dintre posibilele explicatii ar putea fi o schimbare de atitudine din partea victimelor si a martorilor”. Autoritatile locale au incurajat in ultimele saptamani victimele sa depuna plangeri, sau sa se adreseze unui post de politie.

Asociatii ale femeilor au intervenit in dezbaterea privind violentele de Anul Nou, asigurand ca multe victime care au fost atinse in zonele intime nu au depus in general reclamatii. Violurile, atingerile cu caracter sexual si furturile de telefoane mobile, comise mai ales de migranti nord-africani, au socat Germania care i-a primit mai degraba favorabil pe cei 1,1 milioane de migranti sositi pe teritoriul sau in 2015.

De joi pana miercuri, apogeul sezonului carnavalurilor in majoritatea regiunilor din vestul tarii, numarul celorlalte infractiuni a scazut. Politia a desfasurat mijloace masive pentru a asigura securitatea carnavalului, unul dintre cele mai vechi evenimente din cultura populara germana, care este totodata un prilej pentru un consum ridicat de alcool, incheie AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: