„Raport de activitate pentru statul paralel”. Cum ironizeaza Mihai Sora propaganda stupida a PSD si ALDE

politica

Filosoful Mihai Sora relateaza, intr-o postare pe Facebook pe care o numeste ironic „Raport de activitate pentru statul paralel”, actiunile la care participat luni, la protestul antiguvernamental din Piata Victoriei, afirmand ca, intrebat de niste ziaristi ce il determina sa vina in fata Guvernului, a raspuns „O constiinta de cetatean”.

Sora anunta, pe ore, programul avut in Piata Victoriei, incepand cu 19 si 10 minute, cand alaturi de el si de sotia sa, „la Girafa erau: patru bunici, trei tineri si un labrador, baietelul Andrei (sapte ani) si mingea dumnealui, doi cetateni din Africa de Sud, cinci-sase stalpi, prietena noastra Catalina”.

„La ora 19 si 44 de minute, cativa jurnalisti m-au intrebat: „Ce va face sa veniti in fata Guvernului?“, iar eu am raspuns: „O constiinta de cetatean.“ Dupa ce au plecat jurnalistii, am mai vorbit cu un domn aparut intre timp, caruia nu i-am aflat numele (dar pe care l-as recunoaste dupa tricoul cu dungi)”, continua Mihai Sora, citat de news.ro.

El povesteste ca apoi l-a admirat „pe baietelul Andrei (sapte ani) care a desenat mai multe vise pe trotuar, cum ar fi: o inima, un resort, numeralul 102 (cu creta verde) si cuvantul #rezist (cu creta roz)”.

„La ora 21 si 26 minute, ne-am deplasat protestul spre centrul Pietei, unde erau mai multi cetateni cu telefoane aprinse. Dupa ce ne-am imbratisat cu doamnele cetatene si am dat mana cu domnii cetateni, ne-am varsat naduful spre cladirea de vizavi, infasata in drapelul Romaniei”, continua Mihai Sora.

De asemenea, relateaza ca in jurul orei 22:00 au decisi sa plece din Piata, dar a facut o escala la la Muzeul Taranului Roman.

„Intrand in incinta respectiva, am descoperit un milion de cetateni si cetatene asezati la mesele lor respective (milionul acela care ne lipseste in Piata si care ar fi suficient pentru ca #FaraPenali)”, remarca filosoful.

El mai anunta si ora la care a intrat in bloc si ce a gasit in cutia postala, incheind cu formula: „Dragi sobo, acum e trecut de miezul noptii. Cu sprijinul tehnico-logistic al Luizei, am terminat de redactat acest Raport de activitate pentru statul paralel si va doresc noapte buna. P.S. Chit-chit”, aluzie la faptul ca liderul PSD Liviu Dragnea i-a numit „sobolani” pe protestatarii antiguvernamentali.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: