Raport oficial citit in prezenta lui Raed Arafat: in Romania, pacientii sunt transportati cu ambulante false, fara autorizatii

actualitate

Reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU) au efectuat, in anul 2017, 23 de inspectii la serviciile de ambulanta private, fiind depistate trei firme care functionau fara autorizatie.

La un alt serviciu, s-a descoperit o autospeciala cu numere de inmatriculare false, iar masinile purtau ilegal insemnele Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), anunta News.ro.

Inspectorii DSU au efectuat, in 2017, 23 de inspectii la serviciile de ambulanta private si 45 de controale operationale si inspectii la serviciile de ambulanta publice si SMURD.

”In urma verificarilor efectuate la firmele private, inspectorii DSU au identificat trei societati comerciale care desfasurau activitati in domeniul asistentei medicale de urgenta prespitaliceasca fara a detine autorizatii de functionare, aplicand amenzi contraventionale in valoare de cate 15.000 lei pentru fiecare”,, anunta reprezentantii DSU.

Potrivit acestora, in cazul altei societati comerciale, au fost identificate siglele Departamentului pentru Situatii de Urgenta afisate atat pe sediul firmei, cat si pe ambulantele pe care le utiliza. In plus, una dintre ambulante era utilizata cu numere de inmatriculare false.

Cifrele au fost prezentate in cadrul sedintei de bilant, derulata in prezenta secretarului de stat Raed Arafat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: