Raport socant al ONU: Fortele militare turce au ars de vii 100 de civili neinarmati

externe

In orasul turc Cizre, localitate cu populatie majoritar kurda, mai mult de 100 de persoane neinarmate au fost arse de vii, dupa ce au fost inconjurate de trupele interne de securitate.

Aceste date apar intr-un raport al Inaltului Comisariat pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, raport intocmit de Zeid Ra’ad Al Hussein, scrie DPA.

„Cele mai ingrijoratoare sunt informatiile furnizate de martori, conform carora, in Cizre, peste 100 de oameni au fost arsi de vii, dupa ce s-au ascuns in trei locatii diferite, fiind apoi inconjurati de fortele de ordine”, a spus Hussein. Acesta a insistat pentru o investigatie totala, insa guvernul de la Ankara nu a dat niciun raspuns pana in acest moment.

Comisarul ONU a condamnat, totodata, violenta armatei turce si a fortelor de securitate asupra populatie kurde din partea de sud-est a tarii din timpul starii de urgenta. El spune ca are informatii potrivit carora s-a tras la intamplare asupra civililor neinarmati.

Autoritatile turce au impus starea de urgenta in Cizre si in alte localitati din zona de sud-est, de la inceputul lunii decembrie a anului trecut pana la inceputul lui martie.

Actiunea a fost menita sa puna presiune pe rebelii care sustineau gruparea PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) care, la randul ei, a inaltat baricade aparandu-se armat impotriva fortelor de politie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: