Raportul MAI este laudativ la adresa politistilor: „Politistul a incercat sa o calmeze pe fata”. PSD incearca sa transfere responsabilitatea asupra procurorilor

news

Site-ul pesedist stiripesurse.ro publica fragmente din raportul MAI privind cazul de la Caracal in conditiile in care ministrul de Interne, Nicolae Moga (PSD), a anuntat ca raportul va fi facut public dupa sedinta CSAT de marti.

Iata ce contine raportul MAI referitor la cronologia evenimentelor de la Caracal:

La ora 11.05, la nivelul STS Olt s-a primit un apel 112, de la numarul de telefon …. (cartela pre-paid), de la o persoana de sex feminin care s-a recomandat ca fiind Macesanu Alexandra, si care sesiza ca a fost rapita si violata, insa pana la redirectionarea apelului catre dispeceratul IPJ Olt, convorbirea s-a intrerupt.

La ora 11.07, apelul a fost restabilit de catre dispeceratul STS Olt, care a apelat numarul ….., iar convorbirea a fost preluata de catre agent sef principal Florescu Vasilica Viorel, dispecer de serviciu 112 in cadrul IPJ Olt, care a fost sesizat cu privire la comiterea faptelor de lipsire de libertate, agresiune fizica si viol. Imediat, politistul a redirectionat apelul catre dispecerul Politiei Municipiului Caracal, agentul sef principal Tanase Lucica, comunicandu-i totodata datele obtinute de la operatorul STS.

La ora 11.12, Macesanu Alexandra a revenit cu un nou apel la 112, de pe acelasi numar de telefon, sesizand aceleasi aspecte, motiv pentru care dispecerul IPJ Olt a redirectionat apelul catre dispeceratul Politiei Municipiului Caracal, solicitand masuri urgente.

Dupa primirea apelului de la ora 11.12, dispecerul Politiei Municipiului Caracal a transmis sesizarea catre patrula de ordine publica pedestra, formata din agent sef principal Neagoe Florentin si agent sef principal Mechenis Catalin, care actionat in zona 7 Caracal, respectiv strazile Antonius Caracalla si Piata Victoriei, intrucat din datele obtinute de la minora, rezulta ca este posibil sa se afle pe strada Antonius Caracalla nr. 9, adresa pe care aceasta a furnizat-o de pe o carte de vizita gasita la locul unde se afla.

Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei unde se afla persoana apelanta, respectiv sa o consilieze pe aceasta, ori sa ii ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pana la sosirea echipajelor de politie.

In vederea obtinerii de detalii suplimentare legate de locatie, agent sef principal Neagoe Florentin a solicitat dispecerului Politiei Municipiului Caracal comunicarea numarului de telefon al victimei, dupa care a apelat-o la ora 11.13, de pe telefonul personal, si a purtat o discutie cu aceasta, ocazie cu care i-a indicat mai multe detalii despre locatia unde se afla si a comunicat adresa de pe cartea de vizita care apartinea unui inginer de cadastru, pe nume Popescu Lucian. De asemenea, minora a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului in care se afla si a precizat ca nu poate parasi locatia intrucat in curte se afla un caine lup de care ii este teama.

Intrucat a existat o neconcordanta intre adresa indicata de victima si cea unde se afla aceasta, agentii de politie susmentionati au revenit la Politia Municipiului Caracal si au raportat evenimentul sefului Biroului Investigatii Criminale, comisar de politie Pistol Constantin.

La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunata de pe telefonul agentului de politie Neagoe Florentin, ocazie cu care comisar Pistol Constantin a incercat sa obtina informatii legate de locatia in care se afla.

Cu ocazia discutiei telefonice, politistul a incercat sa o calmeze pe fata si i-a cerut sa-i spuna daca stie unde se afla si ce vede in jurul ei. Aceasta a relatat ca este sechestrata intr-o casa de un barbat care in acel moment nu se afla langa ea, fiind plecat la farmacie sa cumpere crema pentru a-i trata ranile provocate la maini. Totodata, victima a precizat ca, in acea curte, se afla un brad, un nuc, o masina platforma cu fiare vechi, un autoturism gri, si mai multi caini lupi dezlegati, in continuare, politistul a intrebat-o daca are retea internet pe telefonul de pe care vorbeste si raspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, seful biroului i-a solicitat sa-i comunice culoarea gardului si daca poate sa iasa din casa si din curte. Cea in cauza a raspuns ca gardul este din metal de culoare rosie si nu poate iesi din incapere deoarece este legata si afara sunt caini lupi. Conform raportului politistului, in acest timp, pe fundal, se auzea latrat de caini, iar fata a afirmat ca nu mai poate vorbi intrucat a revenit barbatul. Din discutie cea in cauza a precizat ca s-ar afla in cartierul Protoseni din Caracal si ca a fost violata de barbat.

In acelasi document se mai arata ca discutia este incheiata atunci cand pe fundal se auzea latrat de caini si fata spune ca nu mai poate vorbi, deoarece barbatul s-a intors. Fata a precizat si ca a fost violata de barbat.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anuntat luni ca a inaintat luni Guvernului si presedintelui Klaus Iohannis un raport referitor la actiunile desfasurate in cazul de la Caracal, anterior datei de 26 iulie, urmand ca, dupa analizarea in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, acesta sa fie facut public.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: