Rares Bogdan, anunt care da frisoane trioului Ciolacu-Ponta-Tariceanu: „Sa urmariti ziua de maine, sa vedeti decizia presedintelui. Presedintele Romaniei are toata strategia facuta, pas cu pas”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, marti seara, ca PNL va merge miercuri la Palatul Cotroceni cu propunerea ca Ludovic Orban sa fie desemnat premier. Bogdan le-a cerut romanilor sa aiba incredere, mentionand ca „presedintele Romaniei are toata strategia facuta, pas cu pas”.

„Foarte probabil va fi Ludovic Orban, nu avem motive sa renuntam la domnia sa. Avem totala incredere in decizia lui Klaus Iohannis, vom merge pe solutia dansului.

Trebuie sa combatem aceasta confuzie, ca premierul desemnat si-a depus mandatul. Asta nu inseamna ca nu indeplineste in continuare calitatea de premier interimar. Guvernul Orban este extrem de responsabil in gestionarea tarii. Ministrii sunt in transee si isi vad de treaba.

Ludovic Orban este in continuare premier al Romaniei, este premier interimar. Nu mergem pe o altfel de guvernare decat guvernare politica. Anticipatele raman un obiectiv”, a declarat Rares Bogdan la Digi24.

El a subliniat ca depunerea mandatului de premier desemnat nu este „un pas inapoi”.

„Nu e niciun pas inapoi, sa urmariti ziua de maine, sa vedeti decizia presedintelui. Presedintele Romaniei are toata strategia facuta, pas cu pas”, a a mai spus Rares Bogdan.

Ciolacu, Ponta si Tariceanu au anuntat marti ca ei isi doresc un premier „independent” care sa conduca un „guvern de specialisti” pana la alegerile parlamentare din noiembrie.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca Ludovic Orban si-a depus mandatul de prim-ministru desemnat si ca a acceptat.

„In aceasta seara, domnul Ludovic Orban si-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; motivatia este pe cat de simpla, pe atat de clara: regulamentul activitatilor comune din Parlament pentru Camera si Senat prevede un termen de 15 zile, termen in care trebuie sa se pronunte Camerele reunite asupra propunerii de guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fara sa se fi votat. In esenta, (…) se datoreaza aceasta situatie PSD-ului. Din cauza PSD-ului, care a boicotat sedinta de ieri, nu s-a putut da un vot. In acest mod, riscam sa intram intr-un blocaj. Or, un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim in aceasta situatie. De aceea, am acceptat aceasta depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

In context, el a mai anuntat ca miercuri se va consulta cu partidele si formatiunile parlamentare.

„Constat ca propunerea pe care am facut-o si solicitarea de investitura s-a finalizat fara rezultate. Nu are rost sa incepem sa numaram, insa noi nu dorim sa intram intr-un blocaj. Noi dorim sa mergem mai departe, fiindca lucrurile trebuie sa se miste si Romania trebuie guvernata”, a spus Iohannis.

Seful statului a subliniat ca este ‘foarte multumit’ de munca depusa de Ludovic Orban in calitate de prim-ministru.

„A reusit acest guvern sa faca intr-un termen foarte scurt, doar sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an, lucruri care au fost absolut necesare pentru tara – ma gandesc doar la bugetul pe anul 2020, la reglementari foarte importante in multe domenii, la chestiuni care au tot fost amanate de guvernele dinainte. Sub linie nu doar ca nu as avea ce sa-i reprosez, chiar as avea pentru ce sa-l laud. Iar procedura in Parlament nu s-a blocat fiindca Ludovic Orban a facut sau n-a facut ceva anume, fiindca el a facut ce trebuie – a intocmit o lista, s-a prezentat in Parlament -, insa intreg blocajul s-a produs din cauza PSD, care mai intai a tras de timp cu audierile, care altadata se faceau intr-o zi sau intr-o zi jumate, s-au facut intr-o saptamana jumate, dupa care, termenul la care s-a pus votul pentru investitura a fost termenul maximal admis in regulamentul activitatilor comune ale celor doua Camere. Se vede clar intentia de a bloca acest demers”, a mai spus Iohannis.

El a reiterat ca Ludovic Orban si-a depus mandatul pentru a debloca situatia.

„Romania nu are nevoie de blocaje. Romania are nevoie sa mearga inainte. Sunt suficiente probleme care trebuie rezolvate, nu avem nevoie de astfel de blocaje”, a conchis Iohannis.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: