Rares Bogdan, anunt pentru PSD-isti: „Inca putin si vine uraganul peste voi. Veti plange rau, Flausatul nu poate face nimic la ONU”

analize

Rares Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere”, anunta ca sfarsitul Regimului Dragnea este foarte aproape, avand in vedere ca si ONU s-a sesizat in privinta reprimarii violente a manifestatiei din 10 august. „Inca putin si vine uraganul peste voi. Deja lucrurile au intrat in linie dreapta”, le transmite Rares Bogdan lui Liviu Dragnea si Carmen Dan.

„La puscarie! Nu suntem nici la Videle, nici la Rosiorii de Vede si nici la Turnu Magurele, Tanti Dan. La ONU nu mai poate face Flausatul tau nimic, absolut nimic, va sta si va incasa. Sigur, din pacate si Romania odata cu el. Si asta doar din cauza voastra, a celor care pe 10 august v-ati comportat ca in dictaturile de tip sud-american, acolo unde ii place omului, in sandale, acolo unde poate merge si fara ‘sosete de prosop’. Inca putin si vine URAGANUL peste voi….. Inca putin.

Deja lucrurile au intrat in linie dreapta…… Inca putintica rabdare si vom dansa de bucurie……. NOI, ei si ai lor vor plange in pumni. Si vor plange rau. Sfarsitul pentru ei si Clica de analfabeti functionali ce au luat o tara captiva in maini va fi CRUNT. Vor cadea de sus, fara parasute, ma rog, vor mai cadea si niste ‘parasute’ catarate pe acolo prin Inaltul Puterii…”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) investigheaza interventia Jandarmeriei de la mitingul din 10 august si cere explicatii Guvernului Romaniei pentru folosirea fortei impotriva demonstrantilor pasnici, anunta comunitatea Declic. In urma protestului diasporei, Declic a lansat o petitie prin care cerea investigarea si sanctionarea abuzurilor Jandarmeriei la mitingul din Piata Victoriei. Petitia a adunat peste 80.000 de semnaturi.

Comunitatea Declic anunta, pe Facebook, ca a fost informata de ONU cu privire la corespondenta purtata cu Ministerul Afacerilor Externe din Romania pe tema incalcarii drepturilor omului la protestul diasporei si vorbeste si despre o scrisoare trimisa de Organizatia Natiunilor Unite ministrului Teodor Melescanu.

„Intr-o scrisoare trimisa ministrului Teodor Melescanu, acesta ar fi instiintat ca ONU a primit informatii care indica incalcari grave ale drepturilor omului la protestele din 10 august. Termenii scrisorii sunt extrem de duri la adresa Guvernului si a modalitatilor in care autoritatile au ales sa se raporteze la manifestantii pasnici. Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, este somat de ONU sa raspunda acuzatiilor si i se cer informatii suplimentare despre investigatiile derulate in Romania cu privire la actiunile Jandarmeriei. Nu in ultimul rand, ONU solicita dovezi ca s-au luat masuri pentru ca ‘aparatorii drepturilor omului din Romania, inclusiv protestatarii, sa isi poata derula activitatea fara frica represaliilor’”, spune Declic.

Comunitatea face publice si pasaje din scrisoarea care ar fi fost trimisa ministrului Melescanu de catre David Kaye, raportor special ONU pentru promovarea si protectia libertatii de opinie si exprimare: „[…]Excelenta dumneavoastra, dorim sa aducem la cunostinta Guvernului din care faceti parte ca am primit informatii cu privire la folosirea fortei impotriva protestatarilor, informatii care nasc ingrijorari cu privire la incalcari ale drepturilor omului in Romania. […] In egala masura ne manifestam ingrijorarea cu privire la declaratii surprinzatoare facute de oficiali ai Guvernului, prin care se incearca justificarea actiunilor Jandarmeriei”.

Raportul ONU privind incalcarile drepturilor omului la protestele din 10 august 2018 ar urma sa fie finalizat si facut public in luna martie, cu ocazia Consiliului Drepturilor Omului.

Dupa mitingul diasporei, comunitatea Declic a initiat o petitie catre Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului prin care cerea ajutorul Organizatiei Natiunilor Unite ”pentru investigarea si sanctionarea abuzurilor Jandarmeriei Romane, comise in data de 10 august”. Petitia a strans peste 80.000 de semnaturi.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: