Rares Bogdan anunta ca lucreaza personal la programul de guvernare: „Vreau sa vad cum parlamentarii nu vor vota un general al armatei romane”

politica

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat, luni seara, ca Nicolae Ciuca se va prezenta in fata Parlamentului cu noul guvern chiar daca nu va ajunge la un acord cu USR sau PSD. „Vreau sa vad cum parlamentarii nu vor vota un general al armatei romane si vor prefera jocuri meschine”, a sustinut Bogdan.

„Eu am fost la Guvern toata seara sa definitivam programul de guvernare pe cele 19 capitole. Am avut de inchis capitolele Transporturi, Finante, Economie si Sanatate. Am compatibilizat programul PNL cu UDMR si urmeaza ca premierul desemnat sa prezinte programul in Parlament”, a sustinut Rares Bogdan la Profit TV.

„Vreau sa anulez orice speculatie,  nu se pune problema depunerii mandatului, pentru ca este o situatie exceptionala„, a spus Rares Bogdan, referindu-se la situatia epidemiologica si la cea din sectorul energetic. Legat de negocieri, suntem perfect in limite pentru a purta discutii cu toate fortele politice.

Vom vedea ce va fi, USR a venit cu cerere in patru puncte, noi le-am explica ca am facut deja concesii, iar Florin Citu nu va fi cel care se va afla in fruntea guvernului. Nicolae Ciuca si Dacian Ciolos au discutat timp de o ora si 20 de minute”, a mai spus Rares Bogdan.

Bogdan a adaugat ca Nicolae Ciuca are termen pana sambata pentru a se prezenta cu guvernul la votul Parlamentului.

„Este un termen legal, pana sambata guvernul trebuie sa ajunga in Parlament, ca sa poata fi votat. Asta inseamna ca miercuri cel tarziu trebuie depusa lista cu ministri si programul de guvernare, asadar pana maine seara, marti, trebuie incheiate negocierile.

(…) Suntem hotarati, Guvernul Ciuca se va prezenta in Parlament si va cere votul de investitura. Vreau sa vad cum parlamentarii nu vor vota un general al armatei romane si vor prefera jocuri meschine”, a subliniat Rares Bogdan.

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat luni, dupa ce s-a intalnit cu premierul Nicolae Ciuca, ca „nu s-a schimbat nimic”. El a cerut USR sa dea „dovada de responsabilitate” si sa voteze Guvernul Ciuca, altfel vor fi declansate alegeri anticipate.

„Nu s-a schimbat nimic, vom avea si alte intalniri in care vom discuta. Toate optiunile sunt pe masa, inclusiv alegeri anticipate

USR sa vina  sa spuna ca prefera sa arunce Romania in haos, sa declasam alegeri anticipate. PNL esre singurul partid care a arata responsabilitate si ca este gata sa isi flexibilizeze mandatul.

Daca USR ramane intr-o singura optiune nu avem ce sa discutam, sa vedem daca USR va face acel pas. Unde este responsabilitatea celor de la USR? Sa vedem ce concesie fac, sa trecem peste iarna.

(…) USR spune ca vrea doar functii, nu ii intereseaza binele romanilor”, a declarat Florin Citu.

„Eu am aratat ca ma intereseaza romanii si am facut acest pas (a renuntat sa se propuna premier), trebuie sa vedem ca si USR si PSD fac acest pas”, a mai spus liderul PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: