politica

Rares Bogdan anunta o „decizie extrem de dura” dupa reportajul Recorder: „Propunerea mea a fost radicala cu privire la asemenea practici”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan anunta ca PNL va lua o „decizie extrem de dura” in legatura cu numirea politrucilor in fruntea institutiilor statului. „Propunerea mea a fost radicala cu privire la asemenea practici”, a spus Bogdan, comentand reportajul Recorder despre inginerul demis din fruntea Gospodaririi Apelor Mures.

„Eu va asigur ca nici presedintele, nici premierul nu au stiut de acest lucru si nu incurajeaza asa ceva. Am stat de vorba in cadrul conducerii PNL si vom lua o decizie extrem de dura, pe care nu v-o pot comunica acum. Propunerea mea a fost radicala cu privire la asemenea practici. Daca vom continua cu astfel de chestiuni nu vom putea schimba Romania”, a declarat Rares Bogdan la B1 TV.

Presedintele Klaus Iohannis a emis vineri un comunicat de presa in care isi precizeaza pozitia fata de reportajul Recorder privind cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, demis de la sefia Gospodaririi Apelor Mures pentru a fi inlocuit cu un politician PNL.

Iohannis a fost intrebat in legatura cu acest caz in cadrul conferintei de presa de joi. El a promis sa se va interesa si va raspunde. Apoi, pe pagina sa de Facebook, sute de romani au plasat linkuri cu reportajul Recorder. Materialul a fost vizionat de peste 2 milioane de romani.

„Resping categoric orice demers de numire in functii publice a unor persoane care nu intrunesc conditiile cerute de lege si nu au experienta in domeniul in care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales in perioada atat de complicata pe care o traversam acum, provocata de pandemia de COVID-19, ca in pozitii importante in structurile centrale sau locale ale administratiei sa fie promovati oameni mediocri, fara experienta, impostori sau alte persoane care nu detin calitatile si calificarile necesare.

Considerarea recompensei politice drept unic principiu de functionare a statului este apanajul unei mentalitati invechite si reprezinta totodata un afront adus cetatenilor si o frana in dezvoltarea oricarei societati democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul in care isi gaseste facil locul o clientela politica incompetenta.

Toate partidele trebuie sa inteleaga faptul ca statul, prin tot ceea ce intreprinde, se afla in slujba cetateanului. Aceasta este viziunea mea pentru Romania Normala, proiectul pe care mi l-am asumat si pentru care romanii mi-au acordat sustinerea lor. Este imperativ ca functia publica sa isi recapete credibilitatea si demnitatea, iar acest lucru a inceput sa se intample deja, pentru ca in administratie sunt promovati si foarte multi profesionisti, oameni integri si dedicati.

La fel de adevarat este ca inca mai exista la nivel national exceptii, numiri controversate care arunca o umbra, adesea nemeritata, asupra modului in care diversele institutii isi indeplinesc misiunea publica.

Politicile guvernamentale sunt puse in practica de catre autoritati si institutii locale, conduse de persoane care aplica, isi asuma si raspund, inclusiv in fata legii, pentru aceste decizii. Nu exista insa niciun fel de justificare pentru promovarea unor persoane care nu detin competentele necesare. Cei care nu pot sau nu vor sa isi indeplineasca atributiile nu au ce sa mai caute in sistemul de stat.

In urma cazului de la Mures semnalat de catre mass-media, am avut o discutie cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, despre necesitatea accelerarii procesului de audit in sfera administratiei publice, ca demers absolut obligatoriu pentru reconstructia Romaniei pe baze si valori solide. In acelasi timp, i-am cerut premierului ca masurile care se impun in urma acestui proces de audit sa fie luate exclusiv pe criterii care tin de competenta si respectarea legii”, a anuntat Iohannis.

Intre timp, politicianul PNL numit in fruntea Gospodaririi Apelor Mures a fost demis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rares bogdan

Recent Posts

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

35 de minute ago

Ciolacu merge sa-i lanseze pe Negoita si pe Simonis. Lansarea lui Negoita, intr-o sala care nu are aviz ISU

Premierul Marcel Ciolacu merge astazi sa participe la evenimentul de lansare a candidaturii lui Robert…

47 de minute ago

Olaf Scholz spune ca nu a mai vorbit cu Putin din decembrie 2022: „Atunci am stat la o masa foarte lunga”

Cancelarul german Olaf Scholz nu a mai vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin din decembrie…

43 de minute ago

China, preturi de dumping pe piata mondiala la panouri solare si vehicule electrice. SUA iau atitudine

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat miercuri ca China trateaza economia globala ca pe o…

56 de minute ago

Represaliile Moscovei contra firmelor straine care au parasit Rusia. „Taxa de iesire” de 10%, pierderile firmelor depasesc 107 miliarde de dolari

Totalul combinat al pierderilor companiilor straine care au iesit din Rusia de la inceputul invaziei…

O oră ago